Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk ‘Zittend meisje’

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Wat weten we van kunst in Sliedrecht? Of beter misschien…wat weten we niet? Sliedrecht24 belicht elke zondag in juli en augustus 2020 het verhaal achter een kunstwerk of object in Sliedrecht onder het motto ‘Kunst in Sliedrecht’. Het zijn soms kunstwerken die opvallen en aan de straatkant staan. Anderen zijn ‘weggestopt’ in parken of staan tussen bebouwing of in een plantsoen. In deze negende en laatste aflevering op zondag 30 augustus 2020 aandacht voor het kunstwerk ‘Zittend meisje’ bij verpleeghuis Waerthove aan Kerkbuurt 200, gemaakt door kunstenaar Kitty Klokke. 

Het beeld was een geschenk van architectenbureau Wentink ter gelegenheid van de opening van verpleeghuis Waerthove. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 

De redactie heeft nog geïnformeerd bij Rivas Zorggroep en stichting Vrienden van Waerthove, maar ook zij konden geen informatie geven over het kunstwerk. Dit artikel verdient dus een extra aanvulling van jullie als lezers.

Weet je meer over (de komst van) het kunstwerk, de plaats of een anekdote? Schroom niet en plaats jouw reactie onder dit bericht. 

In deze serie verschenen ook de volgende artikelen:
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, standbeeld Jan Boer
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, standbeeld de Baggeraar
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk Geloof/Hoop/Liefde
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, de Bouwvakker
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk Lelie
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk ‘Beweging van water’
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk Geborgenheid
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk ‘Twee figuren’

Plaats een reactie

*=Verplicht veld