Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk Geloof/Hoop/Liefde

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Wat weten we van kunst in Sliedrecht? Of beter misschien…wat weten we niet? Sliedrecht24 belicht elke zondag in juli en augustus 2020 het verhaal achter een kunstwerk of object in Sliedrecht onder het motto ‘Kunst in Sliedrecht’. Het zijn soms kunstwerken die opvallen en aan de straatkant staan. Anderen zijn ‘weggestopt’ in parken of staan tussen bebouwing of in een plantsoen. In deze derde aflevering op zondag 19 juli 2020 aandacht voor kunstwerk Geloof/Hoop/Liefde (G/H/L), op de rotonde Trapezium, Sportlaan en Prisma van Brabander beeldend kunstenaar Kees Verschuren (1941).

Dit kunstwerk werd in 2004 geplaatst en bestaat uit drie figuren, die een morsecode geven. De afkorting van Geloof/Hoop/Liefde. De maker van dit kunstwerk is een veelzijdag man. Kees Verschuren staat bekend als beeldhouwer, installatiekunstaar, kunstschilder, collagist en multimediakunstenaar. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Over kunst valt niet te twisten, zeggen we altijd. Over dit kunstwerk verschillen de meningen. De één vindt het spuuglelijk. De ander kan de vrije kunstuiting wel waarderen. Feit is dat dit kunstwerk is geplaatst en nooit is verdwenen van het bedrijventerrein Noord-Oost Kwadrant. G/H/L wordt het kunstwerk afgekort, een verwijzing naar de dijkenbouwers en baggeraars uit Sliedrecht. Volgens de kunstenaar symboliseren de kleuren van de beelden van onder naar boven gezien de aarde, bagger, begroeiing en lucht. In de avond is het kunstwerk verlicht.

Dit artikel verdient mogelijk nog een extra aanvulling. Weet je meer over (de komst van) het kunstwerk, de plaats of een anekdote? Schroom niet en plaats jouw reactie onder dit bericht. 

In deze serie verschenen ook de volgende artikelen:
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, standbeeld Jan Boer
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, standbeeld de Baggeraar

Plaats een reactie

*=Verplicht veld