Van de redactie

Nieuws melden?

Een persbericht sturen met een rechten vrije foto?
Interesse om te adverteren?
Voor het stellen van een vraag aan de redactie van Sliedrecht24?
Het sturen van een tip?

Dat kan uitsluitend via dit e-mailadres:

info @ Sliedrecht24.nl

Grote fotobestanden kan je ook naar dit e-mailadres sturen via WeTransfer.com

Ook kan je berichten en foto’s via social media naar onze redactie sturen.
Via Twitter en Facebook kan je de redactie een persoonlijk bericht sturen. 

Vraag en antwoord

 1. Op wie richt online krant Sliedrecht24 zich in de berichtgeving?
  Wij richten ons als onafhankelijke online krant op Sliedrecht, inwoners van Sliedrecht en activiteiten in Sliedrecht. Er moet een Sliedrechtse binding zijn of een noodzakelijke Sliedrechtse (regio)relatie buiten het dorp (vb. een instelling als het ziekenhuis in Dordrecht, regio Drechtsteden, of een ongeluk met Sliedrechters buiten het dorp). Uitzonderingen zijn er een enkele keer per jaar. Het (sport)nieuws mag niet ouder dan drie dagen zijn, anders wordt het niet meer geplaatst.

 2. Wat zijn de regels voor het plaatsen van een reactie onder een artikel?
  Uitsluitend inhoudelijke reacties worden toegestaan en natuurlijk mag er op elkaar worden gereageerd. Het artikel en de inhoud moeten centraal staan. Daarnaast wordt geen enkele reactie toegelaten met beledigend, grof of discriminerend taalgebruik naar een groep of individu. Anoniem reageren (dus onjuiste of geen naam, niet na te trekken e-mailadres) mag niet. Het gevolg is dat een reactie wordt afgekeurd. Alle reacties worden gemodereerd, dus een reactie verschijnt niet meteen. Het plaatsen van een externe link in de reactie mag niet. Wel mag op elkaar worden gereageerd. Als het maar inhoudelijk blijft met betrekking tot het artikel.

 3. Waar moet ik mijn tip of persbericht heen sturen?
  Wij krijgen graag een persbericht per e-mail: info[at]sliedrecht24.nl Liever niet aanleveren via één van de social media (houden we beter overzicht en zien het sneller). De redactie is zeven dagen in de week bezet voor de verwerking van post.

 4. Moet je betalen voor copy als je ondernemer bent?
  Voor aan ons geleverde persberichten vanuit het Sliedrechtse bedrijfsleven / organisaties / instellingen rekenen wij in principe geen kosten. Een commercieel artikel moet wel nieuws bevatten. Ook als je als ondernemer niet adverteert, plaatsen wij toch de copy. De redactie kan in overleg wel commerciële copy van elders plaatsen, maar dan staat er boven het artikel ‘Advertorial’ of ‘commercieel artikel’, waaruit blijkt dat het betaalde copy is. In alle gevallen komt het artikel in de categorie Nieuws / Zakelijk.

 5. Houdt de redactie van Sliedrecht24 zich aan een embargo?
  De redactie van Sliedrecht24 houdt zich altijd aan een embargo. Tenzij het embargo door andere media of direct betrokkenen wordt gebroken.

 6. Worden reeds gepubliceerde artikelen soms aangepast?
  Ja, dat gebeurt regelmatig. Online journalistiek is niet te vergelijken met een papieren krant. Het is voortdurend in beweging dus in zowel tekst als in afbeeldingen. Andere foto, oude foto weg, video er bij… Er wordt aangevuld of al gepubliceerde tekst weggehaald.

 7. Moet ik ook een foto meesturen?
  Stuur altijd een rechten vrije foto mee. Als deze niet rechten vrij is, kan er een probleem ontstaan na publicatie. De gevolgen zijn voor de persoon / organisatie die de foto heeft aangeleverd.

 8. Krijg ik een vergoeding als ik een artikel, nieuws of foto aanlever?
  Nee, Sliedrecht24 betaalt je geen vergoeding voor het aanleveren van een artikel, nieuws (tip) of foto.

 9. Welke afbeeldingen of foto’s worden niet geplaatst bij een artikel?
  Allereerst niet rechten vrije foto’s. Verder posters, collages, reclamebanners of flyers worden niet bij artikelen geplaatst. Deze vallen onder reclame.

 10. Welk nieuws is (niet) welkom?
  Alles wat nieuw is en opmerkelijk. Algemeen nieuws, zakelijk nieuws of sportnieuws. Oproepen voor vrijwilligers of bijvoorbeeld nieuwe leden voor de sportclub of een koor doen we niet. De redactie plaatst geen artikelen, waarin de sponsoren worden bedankt voor het ondersteunen van een gebeurtenis of evenement.

 11. Hoe oud mag het (sport)nieuws zijn?
  Het nieuws mag bij ons niet ouder dan drie dagen zijn. Ouder nieuws publiceren we niet meer.

 12. Welk sportnieuws is welkom?
  Wij brengen alle sporten en vaak zijn dat korte, aangeleverde verslagen (nooit ouder dan 3 dagen!) met een rechtenvrije foto. Voorwaarde is dat het gaat om een Sliedrechtse vereniging. Bijvoorkeur berichten over activiteiten in het dorp. Verder bestuurswisselingen, veranderingen binnen de vereniging, bijzondere evenementen of toenooien aankondigend.

 13. Op Facebook hebben jullie een zeer groot bereik. Kunnen we op jullie Facebook een banner plaatsen?
  Dat kan, maar dan is de afspraak minimaal een week adverteren op Sliedrecht24. Als je adverteert, dan gaat de banner naar belangrijke sociale media, als Twitter en Facebook. Dan kan zelfs nog worden overlegd over een datum naar keuze op sociale media.

 14. Mijn achternaam staat alleen in de kop in een artikel en niet voor- en achternaam?
  Klopt. Kinderen noemen we met voor- en achternaam in de kop. Volwassenen noemen we alleen met de achternaam, mits iemand is overleden bijvoorbeeld. Dat zijn de uitzonderingen.

 15. Ons sportteam heeft een sponsor. Kunnen we een artikel aanleveren?
  Wij brengen in principe geen individuele teams, omdat ze worden gesponsord. Wel als het team voor drie jaar of langer een sponsor heeft. Het is met zoveel sportclubs in Sliedrecht onmogelijk om elke sponsor te melden. Graag zien we dat ons overigens niet individueel wordt bericht, maar dat de communicatie loopt via het bestuur van een vereniging of stichting.

 16. Onze vereniging / stichting heeft een sponsor. Kunnen we een artikel aanleveren?
  Wij willen alleen een artikel plaatsen als de sponsor zich voor drie jaar of langer aan een vereniging of stichting verbindt. Er zijn veel (sport)clubs en elke sponsor is onmogelijk om te melden. Graag zien we dat ons overigens niet individueel wordt bericht, maar dat de communicatie loopt via het bestuur van een vereniging of stichting.

 17. Wij hebben nieuws over een collecte. Doen jullie daar wat mee?
  Nee, dat doen wij niet. Dus geen aankondiging collecte of een melding van opbrengst. Wij hebben besloten daar geen precedent te scheppen en dus publiceren we uitsluitend als rond de collecte nieuws ontstaat. Je moet dan denken aan oplichting, beroving of fake-collecte. Of iemand die voor de 40e keer collecteert. Dat is een keuze van Sliedrecht24. Wel hebben wij bovenaan op de pagina agenda een collecte-button. Als je daarop klikt, kan je zien welke collectes er zijn. Ook berichten we niet over opbrengsten van vb. een winterfair o.i.d.

 18. We hebben vrijwilligers nodig. Kunnen we op Sliedrecht24 een oproep doen?
  Nee, dat is niet mogelijk. Veel, heel veel clubs, organisaties en stichtingen hebben behoefte aan vrijwilligers. Als we één oproep doen, dan scheppen we een precedentwerking.

 19. Sponsoren jullie ook?
  Dat gebeurt heel gericht. Ja. Verzoeken kunnen altijd per e-mail worden gedaan en dan volgt een besluit. We zien dit als maatschappelijke ondersteuning, o.a. KNOTS of een sportvereniging.

 20. Plaatsen jullie alle verloren en gevonden voorwerpen?
  Pasjes niet, zoals die van banken en openbaar vervoer. De eigenaar is via de instanties gemakkelijk te achterhalen. Alle andere voorwerpen wel.  Bericht uitgebreid: waar verloren/ gevonden? Dag en tijdstip? Omschrijf nauwkeurig het object. En geef een reactie-emailadres.

 21. Wordt elke reclamebanner zonder meer geplaatst?
  Uitgever Peter Donk Productions kan voor online krant Sliedrecht24 reclame weigeren. Als deze bijvoorbeeld van onvoldoende kwaliteit is of gewoon omdat deze schokkend, kwetsend of aanstootgevend is. Dan kan worden besloten de reclamebanner niet te plaatsen. Wel kunnen reclamebanners worden geplaatst van ondernemers uit dezelfde branche.

 22. Hoe kan ik adverteren?
  Neem voor informatie contact met ons op. Bel daarvoor met de redactie, stuur een WhatsApp, tel. 06 51068004 of stuur een e-mail naar: info[at]sliedrecht24.nl De redactie van Sliedrecht24 doet ook aan acquisitie. Hier staat alle informatie.

 23. Wie is eigenaar van online krant Sliedrecht24?
  Sliedrecht24 is een onafhankelijke online krant, die berichten van links tot rechts uit de Sliedrechtse samenleving plaatst. Online krant Sliedrecht24 is een onderdeel van het mediabedrijf Peter Donk Productions te Sliedrecht. 

 24. Kan ik de redactie vragen om een bemiddelende rol en dan bijvoorbeeld het redactie-adres gebruiken voor reacties?
  Nee, als redactie krijgen we regelmatig deze vraag. De persoon wil dan bijvoorbeeld anoniem blijven en vraagt reacties te verzamelen / op te vangen via ons redactie-e-mailadres. Je dient een eigen reactie-e-mailadres aan te leveren. Dat geldt bij het doen van een oproep of bij de rubriek verloren / gevonden. De redactie van Sliedrecht24 verzamelt dus geen reacties om vervolgens door te sturen.

 25. Mag de redactie van Sliedrecht24 reacties op Sliedrecht24-social media ongevraagd overnemen of tekst verwijderen van Sliedrecht24 sociale media?
  De redactie van Sliedrecht24 mag informatie of reacties geplaatst op o.a. Sliedrecht24-social media ongevraagd gebruiken in de berichtgeving. 
  Tekst die kwetsend is of ongepast is, kan door de redactie worden verwijderd. Vaak wordt dit door lezers gezien als ‘niet tegen kritiek kunnen’, maar voor ons is het elke mening die telt. Houd je wel netjes, anders loop je een risico dat de reactie wordt weggehaald.

 26. Mag ik een foto of tekstgedeelte (artikel) zo maar kopiëren en ergens anders publiceren of aan derden geven (andere media)?
  Nee, dat mag niet. Teksten, afbeeldingen en (drone)foto’s zijn eigendom van Sliedrecht24 of het auteursrecht ligt bij een auteur / fotograaf. Het ongevraagd gebruiken (voor / door andere media, voor een (verenigings)blad of anderzijds is niet toegestaan. Neem voor vragen contact op met de redactie, bijvoorbeeld als je een foto wilt kopen of ergens voor gebruiken, zie punt 27. Gebruik je toch ongevraagd een (drone)foto in bijvoorbeeld andere media, dan moet je daarvoor betalen. Een uiting op sociale media mag je altijd retweten bijvoorbeeld op Twitter. Maak je een eigen tekst op sociale media en je wilt onze foto gebruiken, neem dan contact op met de redactie. Ook hier geldt dat het ongevraagd gebruiken (voor / door andere media, voor een (verenigings)blad of anderzijds is niet toegestaan.

 27. Kan ik een foto kopen, die op Sliedrecht24 is gepubliceerd en mogelijk elders plaatsen?
  Een gepubliceerde foto kan worden gekocht en wordt online aangeleverd. Er zijn wel prijsverschillen of een foto (of foto’s) door een particulier wordt gekocht om te bewaren óf dat een bedrijf of instelling een foto of foto’s aanschaft, soms om te gebruiken voor zakelijke doeleinden en/of publicatie elders (zie ook punt 26). Een gekochte foto mag elders worden geplaatst. Ook na verkoop van een foto of foto’s blijven de auteursrechten bij Sliedrecht24 en de fotograaf. Bovendien moeten de foto’s bij publicatie altijd worden voorzien van ‘Foto -naam fotograaf-/Sliedrecht24’. Een gepubliceerde foto bevat in veel gevallen de naam van de fotograaf. Wil je deze ‘schoon’ ontvangen? Dan kost dat voor een particulier € 7,50 per foto, bedrijven en instellingen betalen € 25,– voor een foto en voor een dronefoto € 35,– per stuk. 

 28. Kan een fotograaf van Sliedrecht24 worden ingehuurd door derden, bijvoorbeeld bij een evenement?
  Onder de naam van Sliedrecht24 kan een fotograaf niet door derden worden ingehuurd. Dat besluit is genomen met ingang van 1 augustus 2020. Een fotograaf, die ook foto’s maakt voor Sliedrecht24, moet rechtstreeks worden benaderd. Hij of zij kan dan een opdracht aannemen of afwijzen. Het contact met de fotograaf mag lopen via de redactie van Sliedrecht24. Als de fotograaf wordt ingehuurd voor een gebeurtenis, dat tevens een nieuwsfeit is, kan de fotograaf besluiten één of meerdere foto’s beschikbaar te stellen aan de redactie van online krant Sliedrecht24. 

 29. Mag ik sponsoren of vrijwilligers bedanken in een reactie of in een artikel?
  Nee, dat mag niet. Aangeboden tekst voor een artikel om uitsluitend sponsoren of vrijwilligers te bedanken, vallen onder reclame.

 30. Doet Sliedrecht24 aan bronbescherming?
  Regelmatig wordt de redactie van Sliedrecht24 anoniem getipt. Wij doen altijd aan bronbescherming. Dat betekent dat jouw informatie door de redactie wordt gebruikt, maar jij als de informatieverstrekker niet door ons bekend wordt gemaakt.

 31. Blurren jullie hoofden van mensen, zodat zij niet meer herkenbaar zijn?
  Ja, dat doen we o.a. bij incidenten. Denk aan een ongeluk. Het gaat vaak om slachtoffers en betrokkenen. Maar ook kentekens als de auto betrokken is bij een ongeluk of bij een verdachte situatie. We blurren geen kentekens van auto’s die op de openbare weg rijden. Ook blurren we onder normale omstandigheden geen hulpverleners.

 32. Wat doen jullie bij bedreiging of als een journalist fysiek wordt aangeraakt?
  Iemand die met geweld een (foto)journalist (van Sliedrecht24) aanvalt / aanraakt, is volgens de wet strafbaar. Net als bij een bedreiging wordt er aangifte gedaan. Excuses maken mag, maar voorkomt niet het doen van aangifte.

 33. Onderneemt de redactie actie als sprake is van vernieling, bedreiging of agressie/geweld?
  Ja. En dat geldt voor voor zowel aan roerende als onroerende zaken of gericht tegen personen die een constante bijdrage levert aan Sliedrecht24. Of dat sprake is van een schriftelijke, audio of visuele bedreiging / aanraking. Het versterken van de positie van (foto)journalisten tegen agressie en geweld is het doel van het project PersVeilig, dat 1 april 2019 van start ging. Vanaf deze datum geldt een verdubbeling van de strafeis voor agressie- en geweldsdelicten waarbij journalisten zijn betrokken. Het project is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Genootschap van Hoofdredacteuren, het Openbaar Ministerie en Politie.

 34. Hoe zit het eigenlijk met de AVG?
  Sinds vrijdag 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dae betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De journalistiek is een uitzondering binnen de Uitvoeringswet AVG. Lees daar hier online meer over. Onder de AVG valt niet het melden van een straat waar een incident is. Ook daar wordt de redactie weleens op aangesproken. Meldingen van een straat komen voor bij bijvoorbeeld incidentmeldingen in artikelen en op sociale media. 

 35. Er is veel social media. Hoe actief is Sliedrecht24?
  Berichtgeving wordt naast de website verspreid via Facebook, Twitter en Instagram. Verder beschikt Sliedrecht24 over een YouTube-kanaal, Periscoop en SoundCloud. Regelmatig worden video- en / of geluidsfragmenten of tweets bij artikelen geplaatst.

 36. Kan ik een Sliedrecht 24-icoontje op mijn Android en Iphone plaatsen?
  Ja, zeker. Dat is mogelijk. Een (kostbare) app heeft Sliedrecht24 (nog) niet, maar het is mogelijk om zonder app direct vanaf het startscherm van een telefoon of tablet op de website te komen. Download daarom het 24-icoontje. Hoe kan je dat regelen?

  Android:
  1. Ga naar Sliedrecht24 op je mobiel
  2. Kies scherm met verschillende instellingen o.a. Pagina toevoegen aan
  3. Kies pagina toevoegen
  4. Kies toevoegen
  5. Raak pictogram aan en verplaats (door ingedrukte te houden) of druk nog een keer op toevoegen

  Nu staat de icon 24 op het startscherm van je telefoon. Als je daarop klikt komt je direct op de startpagina van de website.

  Apple iOS:
  1. Ga naar de home pagina van de website
  2. Klik het vierkant met de pijl omhoog
  3. Kies: Zet in beginscherm
  4. Kies: Voeg toe

  Op het beginscherm staat nu een icon die direct linkt naar de startpagina van de website. Als deze manier niet lukt, doe het op de Android-manier.

 37. Mag ik anoniem een ingezonden brief sturen?
  Een ingezonden brief die anoniem is, plaatsen we niet. Er moet altijd een naam onder staan. Verder moet de ingezonden brief direct betrekking hebben op zaken die in Sliedrecht spelen.

 38. Ons team heeft een nieuwe sponsor. Zal ik een persbericht sturen?
  Goed dat je daar aan denkt, maar doe maar niet. We brengen geen individuele sponsors van een individueel team. Een sponsor die zich voor meerdere jaren aan een club, vereniging of organisatie verbindt, brengen we wel.

 39. Welke uitingen heeft Sliedrech24 in het dorp nu of in het verleden?

  Reclamebord Sliedrecht Sport en SKC Merwede/Multiplaat:

  Reclamebord eerder langs het veld bij v.v. Sliedrecht en op het informatiepaneel Parallelweg:

 40. Wanneer is de website Sliedrecht24 ontstaan?
  Sliedrecht24, ‘Nieuws uit het Baggerdorp’ is maandag 29 juni 2015 om 20.00 uur van start gegaan. Doel: een onafhankelijke, brede online lokale krant, waarin de link met Sliedrecht, bedrijven of inwoners van Sliedrecht onvoorwaardelijk in alle artikelen moet zijn terug te vinden. Sliedrecht24 is snel (maar niet hijgerig en betrouwbaarheid gaat voor snelheid), accuraat en professioneel in berichtgeving. Kritisch en soms scherp in benadering, jaagt op primeurs, bijt zich in zaken, graaft, zoekt, onderzoekt en houdt van kort/snel nieuws, 24/7. Vaart vooral een eigen koers. De redactie is gek op tips! Sliedrecht XXIV (Sliedrecht 24) was ook de naam van een profielzuiger. De Sliedrecht XXIV van Adriaan Volker Baggermaatschappij was één van de vele baggerwerktuigen die destijds gebouwd zijn en tussen 1958 en 1985 zijn ingezet bij de aanleg van de Europoort met aanliggende havens  en Maasvlakte 1. Laat de redactie nu ook nog gevestigd zijn niet ver van afrit Sliedrecht-West, afslag 24.

De bodemzuiger Sliedrecht XXIV gefotografeerd kort na de doop op 20 mei 1968. (Foto Dredging Database)
De bodemzuiger Sliedrecht XXIV gefotografeerd op 20 mei 1968. (Foto Dredging Database)

Sliedrecht24 is / was
– steunt de vereniging Wilhelmus’Muziekkorpsen 2021 / 2022
– adverteerder reclamebord bij Sliedrecht Sport (zie foto hieronder, periode 2020 / 2021
– vriend van muziekvereniging Wilhelmus 2020 / 2021
– steunt de vereniging Wilhelmus’Muziekkorpsen met een nieuwe tafel 2020 #actiedoneereentafel
– lid SKC Merwede Businessclub 2020
– lid van Follow the Money (onderseuning onderzoeksjournalistiek) 2020 / 2021
– vriend van muziekvereniging Wilhelmus 2019 / 2020
– mediapartner van zwem- en waterpolovereniging Door Water Fit seizoen 2019 / 2020
– maatschappelijk betrokken bij kinderactiviteitenweek KNOTS 2019
– aanwezig met stand op 13e Baggerfestival, 2019
– aanwezig met eventflags, spandoeken en vlaggetjes op 50e Zwem4Daagse Door Water Fit en bijdrage aan Goodiebag
– lid SKC Merwede Businessclub 2019
– lid van Follow the Money (ondersteuning onderzoeksjournalistiek) 2019 / 2020
– adverteerder reclamebord bij Sliedrecht Sport (zie foto hieronder, periode 2019 / 2020
– adverteerder op informatiepaneel gemeente Sliedrecht (Parallelweg) 2019 / 2020 (zie foto hieronder)
– aanwezig met stand bij DWF Nieuwjaarsduik Deluxe 2019 in bronbad De Lockhorst
– aanwezig met stand op zwemmarathon Door Water Fit / Pink Ribbon 2018
– aanwezig met stand op Late Summer Fair 2018
– mediapartner van zwem- en waterpolovereniging Door Water Fit seizoen 2018 / 2019
– adverteerder op informatiepaneel gemeente Sliedrecht (Parallelweg) 2018 / 2019 (zie foto hieronder)
– maatschappelijk betrokken bij kinderactiviteitenweek KNOTS 2018
– adverteerder reclamebord bij Sliedrecht Sport (zie foto hieronder, periode 2018 / 2019
– adverteerder reclamebord bij v.v. Sliedrecht (zie foto hieronder) 2018 / 2019
– lid SKC Merwede Businessclub 2018- lid van Follow the Money (ondersteuning onderzoeksjournalistiek) 2018 / 2019
– adverteerder op informatiepaneel gemeente Sliedrecht (Parallelweg) 2017 / 2018 (zie foto hieronder)
– adverteerder reclamebord bij SKC Merwede/Multiplaat (zie foto hieronder) april 2018/ april 2021
– lid Businessclub v.v. Sliedrecht 2018
– adverteerder reclamebord bij Sliedrecht Sport (zie foto hieronder, periode 2017 / 2018
– adverteerder reclamebord bij v.v. Sliedrecht (zie foto hieronder) 2017 / 2018
– maatschappelijk betrokken bij kinderactiviteitenweek KNOTS 2017
– lid van Follow the Money (ondersteuning onderzoeksjournalistiek) 2017 / 2018
– mediapartner van v.v. Sliedrecht seizoen 2017 / 2018
– adverteerder Baggercup 2017
– adverteerder reclamebord bij v.v. Sliedrecht (zie foto hieronder) 2016 / 2017
– adverteerder op informatiepaneel gemeente Sliedrecht (Parallelweg) 2016 / 2017 (zie foto hieronder)
– lid Businessclub v.v. Sliedrecht 2016 / 2017
– mediapartner van v.v. Sliedrecht seizoen 2016 / 2017
– maatschappelijk betrokken bij sponsoring actie korfbalplaatjes SKC Merwede/Multiplaat 2016
– aanwezig met stand op Late Summer Fair 2016
– maatschappelijk betrokken bij kinderactiviteitenweek KNOTS 2016

Peter Donk Productions heeft nog meer domeinnamen in bezit:
gorinchem24.nl
dordrecht24.nl
drechtstad24.nl
molenlanden24.nl
gouda24.nl 
hilversum24.nl
altena24.nl
tilburg24.nl
papendrecht24.nl
maastricht24.nl
tiel24.nl 
arnhem24.nl
groningen24.nl
assen24.nl 

En verder: 
peterdonkproductions.nl
peterdonk.nl
dronetv.nl (met webpagina)
inspreekstem.nl

Sliedrecht24 nog betrokken bij andere twitteraccounts: 
@peterdonkprod (bedrijf)
@SliedrechtKiest (actief in verkiezingstijd)
@sliedrechtdebat (Sliedrecht24 Debat)

Peter Donk Productions (Sliedrecht24 en DroneTV) is lid van:
– de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO)
– de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)