Sliedrecht toont zich opnieuw een cup-fighter

SLIEDRECHT – Zaterdag 29 augustus 2020 speelde v.v. Sliedrecht in de eerste kwalificatieronde van het grote TOTO – KNVB bekertoernooi een thuiswedstrijd tegen VVSB uit Noordwijkerhout, uitkomend in de landelijke 3e divisie. In een spannend duel was er na 90 minuten en zelfs na twee maal 15 minuten verlenging nog geen beslissing gevallen (2-2). Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Luciano van Harlingen en Sem v.d. Pijl belagen het vijandelijk doel. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Een aardig gelijk opgaande eerste helft, waarbij Sliedrecht tweemaal een voorsprong nam, werd met 2-1 afgesloten. Na een kwartier kopte de meegekomen verdediger Sem v.d. Pijl een voorzet keurig binnen (1-0) en bezorgde Hugo ter Hedde zijn ploeg halverwege de gelijkmaker (1-1). Kort daarna kreeg Sliedrecht van scheidsrechter Cairo een strafschop toegekend, omdat van Harlingen werd gevloerd. Marciano Simonis wist hier wel raad mee (2-1).

Goed georganiseerd
In de tweede helft bleef Sliedrecht goed georganiseerd spelen. Ondanks de slimmigheden die de ervaren VVSB-speler vaak ten toon spreidden bleef de verdediging keurig overeind. Alleen een sneu balletje van Feliciano Zschusschen dat van richting werd veranderd trof doel (2-2). In de blessuretijd na de reguliere 90 minuten was Sliedrecht via een inzet van Luciano van Harlingen en een kopbal van Bas van Stokkom nog dicht bij de overwinning, maar de keeper redde beide keren bekwaam.

Hard voorlangs
De twee maal vijftien minuten verlenging brachten geen verandering. Een aandringend VVSB tegen een stug verdedigend Sliedrecht, dat nog een paar kansjes kreeg, o.a. toen een snelle uitbraak door Danny van Laarhoven hard voorlangs werd geschoten.

Prooi voor de goalie
Dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Sliedrecht startte goed toen keeper Donatz de eerste penalty stopte. Ook de derde was een prooi voor de goalie, die had uitgezien naar deze confrontatie. Uiteindelijk wist Sliedrecht vier keer te scoren (Van Stokkom, v.d. Pijl, van Kraaij en Simonis). Een prima prestatie van Sliedrecht, dat in oktober in dit toernooi moet aantreden in een uitwedstrijd tegen 2e divisionist Noordwijk.

Tekst gaat verder onder tweet.

Komende zaterdag 5 september 2020 speelt Sliedrecht in het districtsbekertoernooi 2020/2021 in de eerste poule wedstrijd in en tegen Arnemuiden in Zeeland, aanvang 14.30 uur.