Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk ‘Twee figuren’

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Wat weten we van kunst in Sliedrecht? Of beter misschien…wat weten we niet? Sliedrecht24 belicht elke zondag in juli en augustus 2020 het verhaal achter een kunstwerk of object in Sliedrecht onder het motto ‘Kunst in Sliedrecht’. Het zijn soms kunstwerken die opvallen en aan de straatkant staan. Anderen zijn ‘weggestopt’ in parken of staan tussen bebouwing of in een plantsoen. In deze achtste aflevering op zondag 23 augustus 2020 aandacht voor het kunstwerk ‘Twee figuren’ op de hoek Rembrandtlaan / Prof. Kamerlingh Onneslaan. 

Kunstwerk ‘Twee figuren’ is een betonnen beeld, waar niet heel veel informatie over is te vinden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De titel verwijst naar het blijspel van Dante, een Goddelijk Blijspel geïnspireerd op de theaterwereld. ‘Divina Comedia’ van Doorlie Gerdes uit Den Haag. Het is ooit – vermoedelijk in 1966 – door de maakster of het Rijk in bruikleen gegeven aan de gemeente Sliedrecht.

Dit artikel verdient mogelijk een extra aanvulling. Weet je meer over (de komst van) het kunstwerk, de plaats of een anekdote? Schroom niet en plaats jouw reactie onder dit bericht. 

In deze serie verschenen ook de volgende artikelen:
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, standbeeld Jan Boer
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, standbeeld de Baggeraar
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk Geloof/Hoop/Liefde
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, de Bouwvakker
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk Lelie
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk ‘Beweging van water’
– Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk Geborgenheid

2 gedachten over “Zomerthema: ‘Kunst in Sliedrecht’, kunstwerk ‘Twee figuren’”

  1. Het zou een mooi gebaar zijn als er tussen de twee appartement gebouwen, Thorbeckenhof Oost en Thorbeckenhof West een soort standbeeld van Staatsman Thorbecke zou komen te staan tenslotte is de staatslieden buurt totaal vernieuwd en gerenoveerd, zou een mooi gebaar van de gemeente Sliedrecht zijn!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld