Redactie Sliedrecht24 wenst iedereen gezond en gelukkig 2019 toe

Uit en over Sliedrecht laten we ieder jaar tussen de kerstdagen en jaarwisseling op Sliedrecht24 een aantal mensen terugkijken op gebeurtenissen. Een terugkijk op 2018 en vooruitkijken naar het jaar 2019. Bijdragen leveren deze keer dominee Johan Sparreboom (dinsdag 25-12), ondernemer Bernadette Brus (woensdag 26-12), inwoner Richard van ’t Zelfde (donderdag 27-12), directeur Willem van der Vlist van The Flying Dutchman Security Group (vrijdag 28-12), voorzitter van volleybalvereniging Sliedrecht Sport Cees Boer (zaterdag 29-12),  ouders van Amy de Wit die in Spanje in september een zware operatie onderging (zondag 30-12) en inwoner Kees van der Hel, die strijdt voor een schone leefomgeving (maandag 31-12). Eindredacteur Peter Donk van Sliedrecht24 levert een bijdrage voor nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari 2019). 

Vandaag: Peter Donk, eindredacteur Sliedrecht24

Vanaf deze plaats wil ik namens alle medewerkers van Sliedrecht24 jullie als trouwe lezers een voortreffelijk 2019 wensen in een goede gezondheid!

Het is net na middernacht, het begin van een nieuw jaar, 2019! Onze laatste in de serie eindejaarsbijdragen is tevens de eerste nieuwjaarsbijdrage op Sliedrecht24. De afgelopen week brachten we telkens een terug- en vooruitblik van een inwoner van Sliedrecht. 

Het past om als online nieuws- en sportkrant Sliedrecht24 terug te kijken en wel op een jaar waarin wij als lokale media online – in alle bescheidenheid – het meest werden bezocht. We waren in 2018 veel gelezen, publiceerden een record aantal artikelen en foto’s en dat 24/7. Ook verschenen columns, stuurden lezers ingezonden brieven en stond tientallen reacties van lezers toe (én niets meer anoniem). 

Een jaar waarin Sliedrecht24 verder in populariteit steeg. De kracht van het lokale nieuws met een kritische houding. Door een opmerking kon in 2018 invloed worden uitgeoefend (niet altijd meteen zichtbaar) en we werden door de gemeenteraad soms geciteerd.

Sliedrecht24 is zeer bekend geworden in ruim drie jaar tijd. Inwoners korten ons soms af met ‘gelezen op S24’. Als men gaat afkorten, dan is de naam bekend en liefkozend zo genoemd. We merken het dagelijks! We helpen velen die iets zijn verloren of juist hebben gevonden. De rubriek is populair! 

Sliedrecht24 is en blijft aantrekkelijk om op te adverteren. In 2018 zijn in het totaal 4.526.166 artikelen op Sliedrecht24 geopend. Je zal maar een reclamebanner bij op Sliedrecht24 hebben! Je wordt gezien! Met het aantal geopende pagina’s zijn we trots en blij! Dank aan alle adverteerders, door wie we konden groeien en nog beter ons werk konden doen. 

Het is hard werken geweest afgelopen jaar. Kritisch en volgend, vaak ook onderzoekend en feitelijk. Achter de schermen werden flink wat uurtjes gedraaid, ging ook Hans van der Aa niet alleen als fotograaf maar ook als verslaggever op pad, werd gewikt, gewogen en keuzes gemaakt. Is ‘anoniem’ een smetwoord geworden, is geleerd met wat wel en niet kan én heeft Sliedrecht24 heeft veel steun gehad van inwoners die tipten, ons informatie gaven over gebeurtenissen of spontaan een nieuwsfoto stuurden, omdat er iets in het dorp was gebeurd. Alles om maar geen nieuws te hoeven missen!

We werden afgelopen jaar benaderd met vragen over de gemeente Sliedrecht, of we konden adviseren waar je in Sliedrecht lekker kan eten… en op welke frequentie lokale omroep MerweRTV te vinden was. Of hoe het toch zat als deze zender niet te ontvangen was. We voelden ons soms net een vvv en antwoorden overigens met plezier! 

We werkten het afgelopen jaar samen – als daar toe aanleiding was – met AVROTROS EenVandaag en Follow The Money in artikelen rond chemiebedrijf DuPont / Chemours. Ook in het nieuwe jaar zetten we dit voort. Samenwerking met lokale instanties, organisaties en personen. En op z’n tijd een primeur, een embargo of het ontvangen van nog niet elders bekende informatie.

Sliedrecht24 is maatschappelijk actief. Ook in 2019 als bordsponsor van v.v. Sliedrecht (nog tot eind van dit seizoen), de Sliedrechtse korfbalclub Merwede/Multiplaat en volleybalvereniging Sliedrecht Sport. Ook ondersteunen we jaarlijks het zomerjeugdevenement KNOTS. En we zijn mediapartner van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF). 

Nu staan we net met één been in 2019…

We hopen op een mooi, journalistiek jaar. Opnieuw een jaar waar bij Sliedrecht24 alles draait om Sliedrecht, activiteiten in het dorp en de inwoner / de ondernemer van Sliedrecht. Het telkens volgen van de gemeente en de gemeenteraad. Sliedrecht24 blijft kritisch, schrijft hoe zaken gewoon zijn en duikt in zaken om feiten boven tafel te krijgen. En natuurlijk brengen we het dagelijkse (sport)nieuws uit Sliedrecht, 24/7, dag in, dag uit en met genoegen.

Jouw hulp met tips, persberichten en commerciële content blijft belangrijk!

Nogmaals, een prachtig 2019 gewenst! In juni bestaan we alweer vier jaar…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld