Eindejaarsbijdrage: ‘Zeer bijzonder jaar’

Uit en over Sliedrecht laten we ieder jaar tussen de kerstdagen en jaarwisseling op Sliedrecht24 een aantal mensen terugkijken op gebeurtenissen. Een terugblik op 2018 en vooruitkijken naar het jaar 2019. Bijdragen leveren deze keer dominee Johan Sparreboom (dinsdag 25-12), ondernemer Bernadette Brus (woensdag 26-12), inwoner Richard van ’t Zelfde (donderdag 27-12), directeur Willem van der Vlist van The Flying Dutchman Security Group (vrijdag 28-12), voorzitter van volleybalvereniging Sliedrecht Sport Cees Boer (zaterdag 29-12),  ouders van Amy de Wit die in Spanje in september een zware operatie onderging (zondag 30-12) en inwoner Kees van der Hel, die strijdt voor een schone leefomgeving (maandag 31-12). Eindredacteur Peter Donk van Sliedrecht24 levert een bijdrage voor nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari 2019). 

Vandaag: Willem van der Vlist, directeur The Flying Dutchman Security Group (TFDSG)

Geluk is een voorwaarde voor succes. Het is niet zo dat je gelukkig wordt van succes. Het is wel vaak zo dat je succesvol wordt als je gelukkig bent.

Mij is gevraagd om een kort stukje op papier te zetten hoe ik 2018 heb beleeft en wat ik verwacht voor 2019. Dit is mijn verhaal en mijn beleving. Het jaar 2018 is voor mij en mijn gezin een zeer bijzonder jaar geweest omdat dit jaar zakelijk het kantelpunt betekende, waarin al het voorwerk en het zaaien zich begon om te zetten in voldoende werk en inkomsten voor al onze medewerkers.

Uiteraard is een goede gezondheid het allerbelangrijkste maar als je maar genoeg tegenwind hebt, wordt deze wel op de proef gesteld. De jaren hiervoor hebben we veel zakelijk tegenslag gekend die we gelukkig door een goede gezondheid hebben weten te overwinnen.

Ik ben zes jaar geleden samen met mijn vrouw een bedrijf begonnen in de beveiliging The Flying Dutchman Security Group genaamd. Nadat ik in 2017 als 100% eigenaar ben verder gegaan heeft zij vanuit de behoefte voor mijn bedrijf maar ook de vraag uit de markt ook haar eigen bedrijf gestart. The Flying Dutchman @ work, is een bemiddelingsbureau en payroll organisatie gespecialiseerd in de beveiligingswereld.

Het was dus een jaar van hard werken en grote investeringen en de daarbij behorende voor- en tegenspoed. Maar voor ons zijn erg veel zaken nu op zijn plaats gevallen, veel van de doelstellingen zijn deels of geheel bereikt. We hebben nieuwe internationale klanten mogen verwelkomen uit Azië en het Midden Oosten en we hebben gelukkig zeer veel goed opgeleid personeel mogen plaatsen of zelf te werk gesteld bij tevreden klanten.

De drie zaken waar wij als team TFDSG het meeste voldoening uithalen zijn de volgende:
1.  We helpen veel mensen aan een vaste baan, doordat we prefered supplier zijn voor veel van onze klanten.
2. Daarnaast geeft het erg veel voldoening als we mensen, die door welke reden dan ook thuis hebben gezeten of geen eerlijke kans krijgen in de huidige arbeidsmarkt via onze organisatie wel aan het werk krijgen. Ongeacht hun leeftijd en/of achtergrond.
3. En uiteraard lossen we veel beveiligingsvraagstukken op voor klanten, van bedreiging en afpersing tot gepantserd vervoer etc.

En met deze laatste kan echt iedereen te maken krijgen, want het moge duidelijk zijn dat we alleen voor gescreende en fatsoenlijke klanten werken.

Voor 2019 verwacht ik een doorzet van de groei en vraag in de markt, gelukkig mogen veel bedrijven weer meer werk gegund krijgen en draait de economie volop. Wat ik hoop is dat iedereen elkaar wat blijft gunnen en dat we wanneer mogelijk eens in onze eigen omgeving kijken wie of welke instantie we zouden kunnen helpen op welke wijze dan ook.

Voor alle ondernemers heb ik een tekst van Ghandi bijgevoegd omdat ik denk dat in elke branche het service level en respect naar de klant omhoog moet en ook kan.

De klant is de belangrijkste bezoeker van ons huis.
Hij is niet van ons afhankelijk.
Wij zijn van hem afhankelijk.
Hij is niet een onderbreking van ons werk.
Hij is ons doel.
Hij is geen buitenstaander in onze zaak.
Hij is een deel daarvan.
We doen hem geen gunst als wij hem bedienen.
Hij doet ons een dienst als wij hem mogen bedienen.

Ik wens iedereen enorm veel gezondheid, geluk, succes en vooral een veilig 2019.

3 gedachten over “Eindejaarsbijdrage: ‘Zeer bijzonder jaar’”

 1. Een aantal zaken welke recht doen aan je verhaal.
  -1 geloof er in , dat is het begin.
  -2 Een tegenslag of mislukking is een omweg , geen doodlopende straat.
  -3 Echte winnaars zijn verliezers die nooit opgeven.
  -4 Het leven is als zeilen , ook met tegenwind kun je vooruit gaan.

  ************* NUNCAUT NUNQUAM. ***********

 2. Mooie Willem! Ik wens jou, Esmeralda en iedereen bij TFDSG/TFD@W een geweldig 2019! Jullie zijn een topbedrijf.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld