Eindejaarsbijdrage: ‘Het volleybalsucces’

Uit en over Sliedrecht laten we ieder jaar tussen de kerstdagen en jaarwisseling op Sliedrecht24 een aantal mensen terugkijken op gebeurtenissen. Een terugblik op 2018 en vooruitkijken naar het jaar 2019. Bijdragen leveren deze keer dominee Johan Sparreboom (dinsdag 25-12), ondernemer Bernadette Brus (woensdag 26-12), inwoner Richard van ’t Zelfde (donderdag 27-12), directeur Willem van der Vlist van The Flying Dutchman Security Group (vrijdag 28-12), voorzitter van volleybalvereniging Sliedrecht Sport Cees Boer (zaterdag 29-12),  ouders van Amy de Wit die in Spanje in september een zware operatie onderging (zondag 30-12) en inwoner Kees van der Hel, die strijdt voor een schone leefomgeving (maandag 31-12). Eindredacteur Peter Donk van Sliedrecht24 levert een bijdrage voor nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari 2019). 

Vandaag: Cees Boer, voorzitter volleybalvereniging Sliedrecht Sport (met o.a. Dames 1 en Heren 1 in de Eredivisie)

Zaterdag 29 december 2018… nog twee dagen en dan is het illustere jaar 2018 achter de rug. Het jaar waarin deze eeuw volwassen is geworden. Alhoewel je daar nog wel eens je vraagtekens bij kunt zetten als je het nieuws volgt.

Maar goed, voor Sliedrecht Sport was 2018 het meest succesvolle jaar ooit in de meer dan 60-jarige historie. Jongens A, Jongens C en Meisjes C werden Nederlands kampioen en wonnen en passant ook elk nog even de Regiobeker. Dat laatste geldt ook voor Jongens B. En dat dan nog bovenop de reguliere competitiekampioenen. Bovendien mochten we voor het derde jaar op rij de Jaap van Kasteelbokaal in ontvangst nemen voor de beste jeugdopleiding van Nederland.

Ook ons Dames 1 leverde een unieke prestatie door voor het eerst in de clubgeschiedenis de triple (landskampioen, nationale beker en Supercup) te veroveren. Het geweldige kampioenschap en de promotie van Heren 1 naar de Eredivisie vormde de spreekwoordelijke slagroom op de taart. En als kers daar bovenop riep burgemeester Van Hemmen ons dorp uit tot ‘volleybalhoofdstad van Nederland’. Prachtig! 2018 vervult mij als voorzitter en fan met ongelooflijk veel trots.

De vraag rijst dan: valt dat nog te overtreffen in 2019? Ik ben geneigd te zeggen: jazeker! Niet voor niets is één van onze kernwaarden ‘ambitieus’. Elke dag en elk seizoen proberen we het net weer ietsjes slimmer en beter te doen. We blijven ontwikkelen. Zo willen we nog actiever de boer op om meer Sliedrechters en Alblasserwaarders te boeien en aan ons te binden… als bezoeker, fan, lid, vrijwilliger en sponsor. Onze website hebben we daartoe volledig vernieuwd, onze sociale media hebben een boost gekregen en we zoeken graag het persoonlijke contact door bijvoorbeeld buurtbewoners en volleybalclubs in omliggende gemeenten actief uit te nodigen. Want naast het digitale, blijft bij ons de ontmoeting en het gesprek centraal staan. We hebben met ’t Bankie natuurlijk niet voor niks zo’n geweldig thuishonk gecreëerd 😉 

Voor 2019 gaan we dus voor een nog vollere en drukkere sporthal De Basis. Met bezoekers van het sportcafé en van de wedstrijden van H1, D1 en alle andere teams, maar toch vooral ook met actieve volleyballers. Dat doen we als club gelukkig niet alleen. Samen met de andere Sliedrechtste sportverenigingen en gemeentebestuur hebben we een gezamenlijke uitdaging om de Sliedrechters, en dan met name de jeugd, te blijven prikkelen om sportief en gezond te blijven. Met het wegvallen van de Sportraad zien we uit naar de alternatieven van de gemeente om de sport te blijven stimuleren. Met elkaar gaat ons dat zeker lukken.

Ik kijk dan ook met vertrouwen naar een nog mooier 2019 en wens u alvast een heel goed, inspirerend en sportief nieuwjaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld