Eindejaarsbijdrage: ‘Ik wilde toch al burgemeester worden’

Uit en over Sliedrecht laten we ieder jaar tussen de kerstdagen en jaarwisseling op Sliedrecht24 een aantal mensen terugkijken op gebeurtenissen. Een terugblik op 2018 en vooruitkijken naar het jaar 2019. Bijdragen leveren deze keer dominee Johan Sparreboom (dinsdag 25-12), ondernemer Bernadette Brus (woensdag 26-12), inwoner Richard van ’t Zelfde (donderdag 27-12), directeur Willem van der Vlist van The Flying Dutchman Security Group (vrijdag 28-12), voorzitter van volleybalvereniging Sliedrecht Sport Cees Boer (zaterdag 29-12),  ouders van Amy de Wit die in Spanje in september een zware operatie onderging (zondag 30-12) en inwoner Kees van der Hel, die strijdt voor een schone leefomgeving (maandag 31-12). Eindredacteur Peter Donk van Sliedrecht24 levert een bijdrage voor nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari 2019). 

Vandaag: ondernemer Bernadette Brus van BE THERE.

De vraag van Sliedrecht24 of ik het jaar 2018 wilde beschouwen en hoe ik de toekomst zie, bracht mij tot terugkijken naar mijn zakelijke succes.

De cursus ‘Slim….Afvallen’ bleek na de beginjaren zo goed aan te slaan, dat de ene klant na de andere zich aanmeldde en samen met mij aan een traject begonnen, waarbij de klant zichzelf centraal stelde en zijn of haar doel van afvallen wist te bereiken, zonder te lijnen. Wat een lange zin, maar helemaal naar waarheid.

Zo mooi om te zien, dat inzicht in productkennis, zelfkennis en andere keuzes maken iemand zo heerlijk kan laten opbloeien. Wat een complimenten kreeg ik, maar die geef ik direct terug, want zij deden het helemaal zelf.

Maar het allerbelangrijkste daarbij was: Kom van die bank af en ga bewegen. Anders is de cursus voor een groot deel mislukt. En trainen kan bij BE THERE, met professionele begeleiding en een goed gesprek erbij. Gesprekken over de familie, het leven, maar ook over de politiek, de gemeente en haar plannen en hoe het in Sliedrecht reilt en zeilt.

In 2018 sloot ik me aan in een werkgroep voor “De nieuwe winkelstraat”, de zoveelste upgrade gepland voor de Kerkbuurt. Zou het dit keer wel gaan lukken? Winkels en panden staan en raken leeg. Ondernemers leggen het bijltje erbij neer. De huren te hoog? De diensten te laag?

Gesprekken te over. Zorgen voor de toekomst en de vraag hoe gaat de gemeente met dit vraagstuk om? Het lijkt meer inzet van de gemeente te geven dan ooit. Medewerkers, cq ambtenaren,  zijn bij vergaderingen aanwezig, maar eerlijk gezegd betwijfel ik of de inzet van de Sliedrechtse ondernemer van de Kerkbuurt wel gehonoreerd gaat worden, omdat er een dijkvisie vanuit de gemeente klaarligt, die gevolgd moet worden. Het gevoel, wij van de Kerkbuurt doen het een beetje voor niets geeft mij dus weinig vertrouwen voor 2019. De inzet van ons, wordt die gehonoreerd? 

Voor hen en daarvoor zal ik dus wel blijven strijden.  Zij zijn het, die de Kerkbuurt smoel geven. 

Met hun inzet willen zij de strijd aangaan tegen de leegstand en internet. Zelf kom ik dus ook in beweging, maar dat naast het geven van bewegen op maat, wat wij elke dag uitoefenen.

Voor 2019 roep ik de gemeente op openheid van zaken te geven. Wilt u meer woningen met winkels bouwen: doe het, maar niet ten koste van de hard werkende ondernemer. Luister en praat en beweeg mee met de tijd. Zet pandeigenaren en projectontwikkelaars aan het werk om de oude rommel om te toveren tot een succesvolle woon-werkformule. De artikel 19 procedure wordt toegepast wanneer een bouwplan niet binnen een geldende bestemmingsplan past, maar de gemeente er wel aan wil meewerken. En dat is dus de vraag, wat wil de gemeente nu eigenlijk in 2019?

Ik denk graag met hen mee,… ik wilde toch al burgemeester worden. Dat is pas Slim!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld