Eindejaarsbijdrage: ‘Sliedrechters helpen waar nodig’

Uit en over Sliedrecht laten we ieder jaar tussen de kerstdagen en jaarwisseling op Sliedrecht24 een aantal mensen terugkijken op gebeurtenissen. Een terugblik op 2018 en vooruitkijken naar het jaar 2019. Bijdragen leveren deze keer dominee Johan Sparreboom (dinsdag 25-12), ondernemer Bernadette Brus (woensdag 26-12), inwoner Richard van ’t Zelfde (donderdag 27-12), directeur Willem van der Vlist van The Flying Dutchman Security Group (vrijdag 28-12), voorzitter van volleybalvereniging Sliedrecht Sport Cees Boer (zaterdag 29-12),  ouders van Amy de Wit die in Spanje in september een zware operatie onderging (zondag 30-12) en inwoner Kees van der Hel, die strijdt voor een schone leefomgeving (maandag 31-12). Eindredacteur Peter Donk van Sliedrecht24 levert een bijdrage voor nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari 2019). 

Vandaag: Richard van ’t Zelfde, inwoner gemeente Sliedrecht.

In deze bijdrage neem ik u mee in hoe ik 2018 in Sliedrecht heb beleefd en wat ik hoop voor het jaar 2019.

Mijn naam is Richard van t Zelfde. Sinds 2004 woonachtig in het ‘Baggerdorp’ als import Schiedammer. De redactie van Sliedrecht heeft mij gevraagd om een eindejaarsbijdrage te leveren, een terugblik op 2018 en een voorruit naar het jaar 2019 als inwoner van Sliedrecht.

Buiten de mensen die ik al ken uit de wijk waarin ik woon, op- het schoolplein van de kinderen en gewoon uit het dorp heb ik het afgelopen jaar ook veel nieuwe mensen mogen leren kennen. Ik heb de kracht van sociale media ontdekt voor ons dorp. 

Onder andere via Twitter, Sliedrecht24 en via Facebook hele leuke mensen leren kennen uit ons dorp die zich op allerlei manieren bezighouden in en vooral voor Sliedrecht. Dit op lokaal politiek vlak, uit het bedrijfsleven en / of in het verenigingsleven. Ik vind het mooi om te zien en mooi om soms ook deel te mogen uitmaken onder deze mensen, die zich zo hard inzetten voor ons dorp en de medemensen. Maar ook gewoon zo benaderbaar, voor vragen en of suggesties. Je mening, feedback of je eigen kijk op het leven in Sliedrecht.

Mooi voorbeeld is de verkoop dit jaar van ons oude huis. Binnen no time was deze verkocht door o.a. sociale media. Veel bekende en voor ons soms ook onbekende mensen uit Sliedrecht deelden de flyer die wij zelf hadden gemaakt over ons huis. We werden geattendeerd door mensen waar we moesten zijn voor o.a. de financiering van onze nieuwe woning, en uitgebreid getipt, om toch maar eens een huis te bekijken wat te koop stond. Daardoor kreeg de #mooiSliedrecht meerwaarde aan wat ik eerdere hierboven benoemd had.

Voor het jaar 2019 hoop ik het netwerk wat ik heb opgebouwd in stand te houden. Eventueel kan ik mezelf meer in gaan zetten voor de vele goede doelen stichtingen die Sliedrecht heeft om Sliedrechters te helpen waar nodig. Daarnaast blijf ik op persoonlijk vlak mijn mening geven op (nieuws)items die Sliedrecht bezighoudt. Ook ben ik benaderd om met één van de politieke partijen in ons dorp te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Sliedrecht is een mooi dorp, in mijn beleving meegaand met de tijd van nu. Hopelijk kunnen we iedereen bij deze trend betrekken, want het levert zoveel moois op om je uit het digitale isolement te halen.

Een goede jaarwisseling gewenst en een gelukkig nieuwjaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld