ASVZ viert in 2019 jubileum met activiteiten met als thema ’50 jaar vooruit’

SLIEDRECHT – Zorginstelling ASVZ bestaat in 2019 als organisatie vijftig jaar en dat wordt uitgebreid gevierd o.a. in pretpark De Efteling met betrokken medewerkers en cliënten. Dat blijkt uit interne communicatie, want naar buiten toe heeft ASVZ nog niets over het aanstaande jubileum gemeld. In het najaar van 2019 komt er een kenniscongres voor medewerkers en zorgpartners. 

Het jubileum staat in het teken van feest vieren met elkaar en terugkijken. Maar ook met een blik naar de komende jaren. ASVZ schrijft: “Ons jubileum is een mooi moment om te kijken waar we vandaan komen, waar we staan én waar we naartoe willen. 2019 staat voor ASVZ in het teken van het jubileum met als thema ’50 jaar vooruit’.”

Voor medewerkers, cliënten, verwanten en vrijwilligers wordt donderdag 6 juni 2019 – naar wat ASVZ zelf omschrijft – een reuzenfeest gehouden in attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel. “Een gezellige, feestelijke dag met elkaar in een pretpark dat voor ieder wat biedt”, aldus ASVZ. 

Historie
In 1969 is met de start van De Meerpaal in Sliedrecht de basis gelegd voor het huidige ASVZ. “En in de loop der jaren zijn we door fusies met andere instellingen gegroeid tot een grote zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Een plaats waar mogelijkheden in beperkingen centraal staat en waar iedere dag duizenden medewerkers het beste van zichzelf geven en de cliënt centraal stellen. We grijpen ons 50-jarig bestaan aan om terug te blikken op verhalen en ervaringen uit 50 jaar ASVZ.”

Menswaardige zorg
Als organisatie maakt ASVZ zich al een halve eeuw sterk voor vernieuwing in de gehandicaptenzorg. “Menswaardige zorg, daar staan we voor. Tegelijkertijd zijn we nog lang niet klaar; ondersteuning en behandeling kunnen altijd beter. We zijn halverwege, en dat punt markeren we met het jubileumjaar. In ons jubileumjaar willen we aan iedereen laten zien dat we elke dag een stapje verder komen. ASVZ gaat al ’50 jaar vooruit’ en dat blijven we de komende decennia ook gewoon doen”, bericht ASVZ aan direct betrokkenen.

Jubileummagazine
Iedereen die betrokken is bij zorginstelling ASVZ, is welkom op hun feest. ASVZ: “Dat zijn in eerste instantie alle medewerkers, cliënten en hun verwanten en vrijwilligers. Ook collega-organisaties en andere partners in de regio vieren mee.” Naast het feest in De Efteling begin juni 2019 verschijnt in het voorjaar een jubileummagazine. “Een eenmalig en uniek blad vol mooie, indrukwekkende, en inspirerende verhalen. Aan het woord komen medewerkers, cliënten, verwanten én pioniers uit de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Oude, historische foto’s mogen daar natuurlijk niet in ontbreken”, aldus ASVZ, waarvoor nog beeldmateriaal en vast ook verhalen worden gezocht. 

Kenniscongres
Er komt ook een feestbus. Deze bus mét een reizende tentoonstelling rijdt van maart tot oktober 2019 rond langs locaties en evenementen in de regio. In de bus zit alles wat nodig is om een pop-upfeestje te vieren. Alle ASVZ-woningen krijgen een eigen feestpakket om zelf de slingers op te hangen. “Iedereen kan dan op de manier die past bij de woning een gezellig feestje met elkaar vieren.” In het najaar komt er een kenniscongres voor medewerkers en zorgpartners. ASVZ: “Met inspirerende workshops en ontmoetingen om zo met elkaar en met onze zorgpartners ervaringen te delen en van elkaar te blijven leren. Dat doen we al 50 jaar en blijven we doen.”

Collectie
Ook komt er een speciale jubileumcollectie van producten van verschillende dagbestedingsgroepen. “Dat kan een bestaand product zijn of iets nieuws. Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt. De collectie gebruiken we om op verschillende manieren aandacht te genereren voor zinvolle dagbesteding en arbeidsmatige inzet binnen ASVZ.” De organisatie zegt dat ‘er nog meer feestelijke activiteiten op het jubileumprogramma staan’ met muziek. “Een aantal cliënten gaat op pad om aan bewoners én medewerkers hun favoriete muzieknummer te vragen. Zo stellen we met elkaar de playlist ASVZ 50 jaar vooruit samen”, schrijft ASVZ. 

5 gedachten over “ASVZ viert in 2019 jubileum met activiteiten met als thema ’50 jaar vooruit’”

 1. Beste Gerrit en Corry,

  Op 7 september vindt er op locatie Merwebolder voor (oud)medewerkers een reünie plaats. Meer informatie en details over deze dag komen later.
  Hou ASVZ.nl in de gaten

 2. Gerrit Dekker was jij werkzaam in de keuken Dicky v d Plas v Wingerden

 3. In 1968 ben ik begonnen bij kinderkliniek Beatrix-Irene in de wielewaal Waar ik de eerste 2 jaar van de Z begon. Het 3e jaar heb ik afgerond in Zeeland de stichting heet nu arduin.
  Van daaruit ging ik naar de Merwebolder waar ik in de Prickwaert een huis kreeg en daar samenwoonde met 2 collega´s. Werkzaam met mijn huisgenoot in 1 van de piramiden. Kreeg daar een eigen unit.
  Met broeder Ophey als hoofd van de units.
  Hierna werkte ik in Zwitserland in een verpleegtehuis, vandaar naar ’t Kwint wat toen onder de pct viel, vandaar tot pensioen nog in 2 huizen van de ASVZ gewerkt tot pensionering.
  Klokje rond 50 jaar.
  Wat is er in die 50 jaar veel veranderd. Heb nog veel foto’s van toen. Wat hebben ze het nu goed, maar ook wat geven ze er nu veel bekendheid aan.
  Maar door de jaren heen, zeker in 1968, stond hun hart en alles willen geven op de eerste plaats.

 4. Mooi programma en aktiviteiten. Maar ik mis de reünie voor oud- medewerkers van het eerste uur. Zelf heb ik van Aug. 1970- Aug. 74 op de Merwebolder gewerkt. Elk jaar gaan wij nog met een groepje uit eten en worden er foto’s bekeken van die eerste jaren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld