Eindejaarsbijdrage: Onbeperkt met beperkingen

Uit en over Sliedrecht laten we ieder jaar rond de kerstdagen en jaarwisseling op Sliedrecht24 een aantal mensen terugkijken op gebeurtenissen in 2017 en vooruitkijken naar het jaar 2018. Bijdragen leveren deze keer wijkagent Frank Ruitenberg (27-12), journalist en tekstschrijver Leo van Teeffelen (28-12), ondernemer en voorzitter van v.v. Sliedrecht Kees Verhoef (29-12), directeur-bestuurder van Senioren Residenties Drechtstreek Geert Tieman(30-12), inwoner met beperkingen Erik Heijkoop (31-12) en milieuchemicus van de Vrije Universteit in Amsterdam Jacob de Boer (1-1). 

Vandaag: Erik Heijkoop, posisoof en inwoner met beperkingen

(Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Een  verhaal schrijven ? Ik ? op de drempel van 2017. Als posisoof op Twitter doe ik het met 1, 2, 3 zinnen en een foto dagelijks (zichtbaar en onzichtbaar). Zo is het vandaag over zondag:) Ik weet dat Ik het kan, dus ja… doen we ! Onderwerp? Politiek? Kerkbuurt? Mijn vroeger benoemde Burgemeester Winkelplein? De lucht van Chemours? Nee,… beperking. Mijn MS. Ja, dan weet ik  wel wat (ongeveer). Met een vleugje posisoof 😉
 
Laat ik beginnen dat niemand met MS hetzelfde meemaakt. Dat is het rotte eraan. Voor mijzelf ook. Ik moet per dag leven / momenten. Maak het ook wel erg bijzonder in wat ik meemaak of in de ‘KrachtvanSamen’ deel. 
 
Toen ik dus ook opeens daardoor in een sloot belandde in 2016 was voor  mij de hoop 2017 anders in het nieuws te komen. Maar ik kan niets garanderen voor 2018  en verder ook niet!
 
Terugblik globaal:
Vrijdag 28 april 2017. Door een rare beweging (ik kan er met MS veel ) verdraaide ik mijn knie – dacht ik eigenwijs als ik ben – ging ik kruipend door met zorg van moeder De Beer die ik had gebeld ipv 112 (achteraf advies). Bed maar in. Rusten is herstellen. Midden in de nacht schreeuwend van de pijn wakker worden (doet die anders nooit ) en toch maar de dokter ernaar laten kijken. “Schrik niet Erik,  maar ik bel een Ambulance voor je. Waarschijnlijk is je heup gebroken!”
 
Slik! Ik ? Maar dat moet maar ff dacht ik. Helemaal geen tijd voor! Iedereen die me kent, weet dat ik de regie in mijn leven wil maar morfine helpt veel. Ik maak een sprong in de tijd, omdat ik dat schrijvend kan. Zaterdag 29 april 2017, 23.45 uur, twitterde ik (daarop deel ik bijna alles) vanuit ziekenhuis dat ik wat titanium in me heb en blijft! Na een nacht (zonder slaap) dacht ik al aan Sliedrecht. De volleybal zou een kampioenswedstrijd spelen!  Bijkomend van wederom medisch ingrepen, kon ik Wim van Mourik net nog horen en mij groeten. Dank ! Gewonnen uit 1/2 Kampioen. Rust maar wat. Je wil meer dan mag  O? 🙂 Een aantal dagen verstrijken gericht op zo snel mogelijk naar huis.
 
Sliedrecht! Heimwee noem ik het maar. Ik mocht doordat ik beperkt ben niet naar huis. Bergen zijn er verzet om mij in Sliedrecht te laten revalideren. Ik ben Rivas-instelling verpleeghuis Waerthove zeer dankbaar. Ook de hulp van Martin Dekker en Theo Boer!
 
Op wilskracht zat ik bij Dodenherdenking. Ik kan me een 4 mei buiten Sliedrecht niet herrinneren. De stilte dan en alleen de vogels. Vrijheid is mij alles!
 
Zaterdag 6 mei 2017 zag ik Sliedrecht Sport in sporthal De Stoep kampioen worden van Nederland. Yes!  Wat een kracht heb ik ervan om door te gaan.
 
De tijd bij Waerthove was een maand.  Ik was vrij, dus wat musea zijn bezocht. Wat ik zo lang als ik kan wil doen  Het geeft mij kracht en ik geniet ervan dat ik daarin een rol kan spelen als MuseumBeer  
 
Ook als iemand met beperkingen vervul ik kracht waar ik kan en dat wil ik blijven doen! Op Twitter en er buiten brult De Posisoof maar dat zal altijd Sliedrecht zijn!  Kwam ik met mijn gedachten op ArenAMoveS. Ik wil in 2018 iets wat in 2017 mislukte of Trap Rotterdam dat had ik zelf bedacht. 
 
Maar ik zeg bij deze: Daag me uit ! Ik wil wel traplopen in Sliedrecht voor MS al moet ik het kruipend doen! Dat heb ik omdat – als ik eerlijk ben – niet meer dan 2 meter kan lopen. Maar ik  WIK ( Willen Is Kunnen), dat is mijn hartslag
 
Ik merk dat ik beter op me gemak ben op Twitter en kortaf  uitgebreider ben en zo ook schrijf
 
Kracht en positiviteit komen uit korte veel betekende acties. 
 
Dankje voor 2017. Veel posiliefs voor iedereen in 2018.
 
Morgen een bijdrage van: Prof. Dr. Jacob de Boer, toxicoloog (Vrije Universiteit Amsterdam)

2 gedachten over “Eindejaarsbijdrage: Onbeperkt met beperkingen

  1. Mooie bijdrage. En wat een wilskracht straal je uit. Top!
    Ik wens je het beste voor 2018 en ik zal je steunen bij je uitdagingen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld