Japans restaurant Oishi Fusion

Asbestsanering bij gebouw Boerhaave aan Stationsweg

SLIEDRECHT – Het Sliedrechtse bedrijf Van Vliet Asbestverwijdering en milieutechniek is bij het pand aan Stationsweg 2 begonnen met het verwijderen van het schadelijke dakmateriaal. De volgende stappen worden het afbreken van het gebouw en het opleveren van de grond.

Er zijn hekken neergezet rond de plaats waar asbest wordt verwijderd. Medewerkers voeren de asbest af. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Over het gebouw is de afgelopen maanden veel te doen geweest. Het pand wordt afgebroken en dat vindt een aantal inwoners jammer. Een raadsmeerderheid bleek ook voor afbreken (eerder stemde al het college in – red.). Er werden vragen gesteld en ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ haalde het niet. Eerder werd een petite gehouden met ruim zevenhonderd handtekeningen, aangeboden en er werd ingesproken. Ook ingezonden brieven gestuurd en een spandoek opgehangen. Naar de gang van zaken loopt sinds 23 juni 2020 een WOB-verzoek van online krant Sliedrecht24, waarvan de vragen nog niet zijn beantwoord.

Voorstel
In verband met de sloop van Boerhaave is in juni 2020 een asbestinventarisatierapport opgesteld. Uit het onderzoek wat is gedaan, kwam naar voren dat er alleen in de spouwstroken (dat is naast de gevelkozijnen en deurkozijnen van de buitengevel) asbest aanwezig is. Vanaf maandag 17 augustus 2020 worden de sloopwerkzaamheden opgepakt. Op dit moment wordt volgens de gemeente Sliedrecht gewerkt aan de plannen voor de binnen- en buitenkant van Elektra. In het vierde kwartaal wordt er een voorstel aan de gemeenteraad gepresenteerd.

6 gedachten over “Asbestsanering bij gebouw Boerhaave aan Stationsweg”

  1. Ooit werd mij verweten negatief te zijn door Hel maar de pot verwijt de ketel. Azijn in de aanbieding?
    Moest dit even kwijt!

  2. “veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven” . Dit spreekwoord is aardig van toepassing op het gedrag van de meesten in de gemeenteraad…

  3. Als er gestemd moet worden moeten we allemaal op komen draven maar als ze je stem hebben wordt er verder niet meer naar je geluisterd 😡, moedeloos wordt je er van.

  4. Sliedrechters, ga daar nog één keer kijken voordat het-gat-achter-de-kerk een feit is.

  5. Hieruit moet je dus constateren dat de vele acties, handtekeningen en oproepen tot opening van zaken rondom dit Boerhave gebeuren helemaal niets heeft opgeleverd ofwel in plat Slieregs dôôdgezwege? Te triest voor woorden

Plaats een reactie

*=Verplicht veld