INGEZONDEN BRIEF: Weinig hoop meer voor Stationsweg 2

Hoewel er in totaal 725 handtekeningen staan onder de petitie om het historische gebouw Stationsweg 2 te behouden, is tijdens de raadsvergadering van 12 mei jl. duidelijk geworden dat er weinig hoop meer is om – in de woorden van de initiatiefnemers – het pand te bewaren en op te knappen.
 
Het gaat om dit pand. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Op de vragen van de fractie Geduld-2.0 antwoordde wethouder Goverde dat met de kerk is overeengekomen, dat de grond bouwrijp zal worden opgeleverd. Stationsweg 2 zal dus worden gesloopt. Dat is – zei de wethouder – ook de wens van de raad, want in het Integraal Accommodatie Plan (IAP) staat al dat het pand zal worden afgestoten. En in het College Uitvoeringsprogramma (CUp) is vastgelegd dat de omgeving van Elektra zal worden verbeterd.
 
Het college volgt dus de kaders van de raad en vindt dat de betrouwbaarheid van de gemeente in het geding komt als opnieuw met de kerk zou worden gesproken.
 
De conclusie van Geduld-2.0 is dat de kans “nul” is dat het college zal gaan voor het behouden dat dorpsgezicht. De opmerking dat nergens in het IAP of het CUp staat dat het pand moet worden gesloopt, werd door de wethouder voor kennisgeving aangenomen.
 
Gerrit Venis
fractievoorzitter Geduld-2.0 
 
Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24