Japans restaurant Oishi Fusion

Opnieuw vragen Geduld-2.0 over pand Stationsweg

SLIEDRECHT – De lokale politieke partij Geduld-2.0 heeft opnieuw vragen gesteld over het gebouw Stationsweg 2, naast de Grote Kerk. Fractievoorzitter Gerrit Venis (Geduld-2.0) wil onder meer weten waarom het gebouw niet openbaar te koop is aangeboden. De Hervormde Gemeente Sliedrecht zou volgens het College van B & W een overeenkomst hebben gesloten. 

Fractievoorzitter Gerrit Venis van Geduld-2.0. (Foto Geduld-2.0)

Venis is al een aantal weken bezig met het pand, nadat eerder een viertal inwoners een petitie opzette. Dat leverde 725 handtekeningen op tegen sloop. Venis kwam woensdag 20 mei 2020 met het nieuws dat er nooit een raadsbesluit over het gebouw is genomen en ook niet over het slopen van het gebouw ‘om de grond schoon op te leveren’. 

Vragen
Venis wil nu van het college weten wanneer het besluit is genomen tot verkoop van Stationsweg 2 aan de Hervormde Gemeente Sliedrecht. Maar ook wanneer het college heeft besloten tot sloop – in relatie tot de verkoop aan de Hervormde Gemeente – van Stationsweg 2. “Kan ik over die besluiten beschikken? Hebt u voor mij de overeenkomst met de Hervormde Gemeente? Van wie is het initiatief voor deze overeenkomst uitgegaan? Was er – bijvoorbeeld – een vraag tot aankoop van de Hervormde Gemeente? Als dat zo was, is er dan vanuit die setting gekozen voor onderhandse verkoop?”, aldus Venis. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld