Japans restaurant Oishi Fusion

De Borst begint met GaafWoord als zelfstandig ondernemer

SLIEDRECHT – Inwoner Peter de Borst heeft zich dinsdag 19 mei 2020 als eenmansbedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met zijn bedrijf GaafWoord. Hij is al enige jaren in ons dorp actief als trouwambtenaar namens de gemeente, maar verlegd zijn grenzen o.a. op dit gebied. Velen kennen De Borst van de lokale politieke partij PRO Sliedrecht, waar hij jaren raadslid en fractievoorzitter was. Hij is naast zelfstandig trouwambtenaar ook inzetbaar als ceremoniespreker, verhalenverteller en reminiscentiewerker.
 
Maatwerk
De Borst verleend vanaf nu ook zijn diensten als zelfstandig trouwambtenaar voor iedereen in Nederland die trouwplannen heeft. Wettelijke huwelijken, maar ook ceremoniële huwelijken, zijn in goed handen bij hem. Zijn kracht is om op informele wijze en maatwerk een huwelijksplechtigheid te sluiten. “Met een lach en een traan, met humor en een serieuze noot. Met luchtige opmerkingen en diepere teksten. Een mix van letters, woorden en zinnen die bijblijven. Het moraal afgestemd op de smaak en stijl van het bruidspaar. Mijn speech moet een perfecte match zijn met hen als stralend middelpunt. Het moet een GaafWoord zijn dat ik tot hen spreek op zo’n bijzonder feestelijk moment in jullie leven”, geeft De Borst aan.
 
Woordenkunst
Daarnaast gaat hij ook aan de slag als ceremoniespreker. Op zijn website schrijft hij hierover: “
Mijn uitdaging en kunst is het om de kracht van het woord toe te passen op die momenten in het leven die vragen om woordenkunst. Tijdens feesten, huwelijken, jubilea, congressen, bijeenkomsten, culturele activiteiten, uitvaarten of andere gelegenheden waar mensen bij elkaar zijn. Waar het gesproken woord in balans moet zijn met de emotie, liefde, sfeer, mensen en doel van de gelegenheid.”
 
Verhalen
Een derde activiteit is om als verhalenverteller mensen te boeien met woorden. “Verhalen maken nieuwsgierig, prikkelen, dagen uit, geven rust en plezier, ondersteunen, inspireren en verhelderen. Een verhaal geeft stof tot nadenken, om heerlijk bij weg te dromen of is een prima aanloop naar een gesprek, proces of bijeenkomst. Verhalen verbinden, helpen onszelf en de ander te begrijpen. Verhalen zijn tijdloos, toen, nu en morgen”, vertelt De Borst,  “Verhalen mogen meer verteld en gehoord worden, want een goed verhaal is tijdloos.”
 
Herinneringskoffer
Een bijzondere dienst is het zijn van reminiscentiewerker. Een redelijk onbekend woord voor velen. De Borst: “
Een interactief gesprek waarbij ik gebruik maak van mijn herinneringskoffer. Zeker bij ouderen en mensen met beginnende dementie geven de nostalgische voorwerpen een extra dimensie aan dat moment. Alle zintuigen worden geprikkeld, zien, horen, voelen, ruiken en soms ook proeven, waardoor er echt een moment van vreugdevolle herkenning ontstaat. Reminisceren of reminiscentie is het bewust ophalen van positieve herinneringen. Het doel is om de hersenen te prikkelen en te stimuleren, en vooral bij mensen met dementie zijn deze prikkels heel waardevol. Het zorgt ervoor dat hersenen actief blijven, gestimuleerd worden en de achteruitgang van het dementieproces vertraagt. Een interactief gesprek door middel van deze nostalgische voorwerpen zal een feest van herkenning zijn voor uw cliënten, bewoners of familieleden.”
 
Contact
Benieuwd hoe het deze nieuwe Sliedrechtse ondernemer vergaat? Een ieder kan zijn website bekijken of hem volgen op Twitter via @GaafWoord of op Instagram via GaafWoord. Ook is Peter de Borst met GaafWoord actief op Facebook onder de naam GaafWoord. “S
chroom niet om mij te benaderen met vragen, tips of adviezen. Oprecht interesse, open hart en verbindend contact van mens tot mens staan voorop bij al deze diensten en activiteiten”, aldus De Borst. Interesse om deze passievolle kersverse ondernemer te ontmoeten? Zie voor de contactgegevens zijn website of mail naar info@gaafwoord.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld