Wilke opvolger Post als interim-regiosecretaris en directeur Drechtsteden

DORDRECHT / REGIO – Marco Wilke is vanaf maandag 1 februari 2021 interim regiosecretaris en algemeen directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD). Hij wordt eerste adviseur van het Drechtstedenbestuur, stuurt de organisaties binnen de GRD aan en heeft een belangrijke rol in het transitieproces van de GRD.

Marco Wilke (foto) volgt Carlo Post op die gemeentesecretaris van Dordrecht wordt. Marco Wilke was eerder gemeentesecretaris van Eindhoven en kent de Drechtsteden vanuit onder meer zijn rol als directeur van Drechtwerk van 2009-2013. (Foto via gemeente Dordrecht)

De GRD voert een aantal taken uit voor de gezamenlijke gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Wouter Kolff (VVD), voorzitter regio Drechtsteden, verwelkomt Marco Wilke terug in de regio en kijkt ernaar uit om gezamenlijk op te trekken in deze bijzondere periode van transitie in de Drechtsteden.

Taken GRD toekomst
De directeur/regiosecretaris vormt de schakel tussen het Drechtstedenbestuur, de regionale ambtelijke organisatie en de zeven gemeenten. De regionale ambtelijke organisatie bestaat uit verschillende onderdelen, ook wel dochters genoemd. Deze zijn: Sociale Dienst, Gemeentebelastingen en basisinformatie, Onderzoekscentrum, Ingenieursbureau, Servicecentrum en Bureau Drechtsteden. De transitie, ten dele nog onder voorbehoud van politieke besluitvorming, betekent dat de taken van de GRD anders belegd en aangestuurd worden. De huidige Sociale Dienst Drechtsteden wordt ondergebracht in een Gemeenschappelijke Regeling Sociaal en de andere GRD-dochters gaan naar servicegemeente Dordrecht.

3 gedachten over “Wilke opvolger Post als interim-regiosecretaris en directeur Drechtsteden”

  1. Als dit gaat betekenen dat je wél een reactie krijgt op de vraag of je gestuurde brief is aangekomen (omdat je weken na het versturen nog niets hebt gehoord, noch een bevestiging van ontvangst en na twee keer nóg een keer te hebben gemaild met het verzoek om een reactie van de gemeente Sliedrecht er nóóit is teruggekoppeld) lijkt me dat een verbetering

  2. Ik verbaas me ook steeds meer hoe de gemeentelijke organisatie(s) in elkaar steekt. Wat heeft Sliedrecht als dorp met een eigen bestuur voor het zeggen? Een duidelijke voorlichting zou echt helpen. Ik zou niet verbaasd zijn als dat zo minimaal blijkt te zijn dat we net zo goed naar 1 gemeente kunnen gaan met 1 bestuur en wellicht per dorp nog wat ‘onder’ – bestuurders.

    Dan sparen we in elk geval nog wat uit. Tenslotte gaat de provincie over ons openbaar vervoer, de GRD over een wel heel breed pakket, de Drechtsteden over woningbouwaantallen, windmolens etc. etc.

    Dus graag, niet per onderdeel alleen, maar een totaal zicht op wat wij als Gemeente nog zelf kunnen en mogen beslissen zodat bekend is waarom stemmen wel of geen zin heeft.

    Bijvoorbaat dank,

  3. Servicegemeente Dordrecht. Wat betekent dat? Is de service van Dordrecht zo groot dat ze naar de inwoners van Sliedrecht komt? Of moeten we binnenkort voor elk ‘akkefietje’ naar Dordrecht?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld