Twee jaar na belofte van wethouder wordt skatebaan aangelegd

SLIEDRECHT – Niet iedereen van de wijk Benedenveer staat te juichen, maar hoe dan ook, de skatebaan is er gekomen. Dinsdag 22 juni 2021 is deze aangelegd. Bijna twee jaar nadat verantwoordelijk wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte in discussie ging over het object dat op het einde staat van een gedeelte van de Parallelweg achter Benedenveer. 

De weg is afgesloten voor autoverkeer. De skatebaan is wat kleiner geworden dan de versie die in juni 2019 werd getoond. In plaats van drie worden er twee skate-elementen toegepast, een Roll-in Ramp en een Launch Box II. Ter aanvulling wordt een basketbalpaal met roosterbord geplaatst. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Het idee komt van vijftig kinderen uit de wijk Baanhoek-West. Die wilden de skatebaan ergens achter de beachvolleybalvelden. De ruimte voor de aanleg van zo’n voorziening was daar beperkt en er moest bovendien een (dure) goede ondergrond zijn. De skatebaan kwam dus op het einde van het doorlopende gedeelte van de Parallelweg. Voor  de wat jongere kinderen zijn ook speelvoorzieningen aangebracht in wijk Benedenveer, Nu de skatebaan een feit is, komt er ook – zoals afgesproken – een evaluatiemoment. Niet bekend wanneer dat is. 

2 gedachten over “Twee jaar na belofte van wethouder wordt skatebaan aangelegd”

  1. Er is nu een basketbal paal neergezet erg dicht bij een doorgaande weg. Dit is toch gewoon gevaarlijk. Een basketbal gaat makkelijk de weg op. Waarom wordt er geen hek achter de skatebaan geplaatst om weg stuiterende ballen tegen te houden. Er is nu veel te weinig bescherming tussen de skatebaan en de weg.

    Heeft er een veiligheids toets plaatsgevonden? Het is nu wachten op ongelukken.

    Ook is de afstand tussen de ramp en het ellement veel te klein. Van de ramp kom je met zoveel snelheid dat er onvoldoende afstand is om te remmen. Je kan nu letterlijk tegen een muur aan knallen.

  2. Wat een aanfluiting! Zonder toezicht wordt dit weer een plek in Sliedrecht waar criminaliteit gaat zegenvieren. Op deze plek was twee maanden terug nog een berg met vervuilde grond op nog geen 20 meter afstand. Wat een onzin verhaal van de gemeente. Kinderen zijn niet blij hiermee, stop hiermee gemeente en vertrek!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld