Bewoners twijfelen over idee voor skatebaan aan eind Parallelweg

SLIEDRECHT – Geld is er nog niet, maar over de aanleg van speelplaatsen voor kinderen spraken woensdagavond 5 juni 2019 zo’n twintig bewoners van de wijk Benedenveer met wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte en enkele ambtenaren van de gemeente Sliedrecht. Aan de orde kwam onder meer de mogelijke aanleg van een skatebaan, begin volgend jaar. Dat onderwerp bleek een heikel punt. Niet alle bewoners konden zich in dat idee vinden uit vrees voor overlast.

Uitleg door wethouder Spek (rechts) aan enkele bewoners van de wijk Benedenveer met de tekening op tafel. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24) 

De samenkomst was in sportcafé ’t Bankie in sporthal De Basis in de wijk Benedenveer. De gemeente gaf daar een uitleg van de ideeën, want plannen zijn het nog niet. Alles is nog open. Aanleiding waren enkele behoefte-onderzoeken naar speelvoorzieningen gehouden door inwoners, waar de gemeente Sliedrecht mogelijk een gevolg aan wil geven. Alles in overleg met de bewoners in de wijk. Het gaat om een idee van vijftig kinderen uit de wijk Baanhoek-West voor een skatebaan en een ander onderzoek gebeurde naar een speelplaats voor jonge kinderen met als locatie een plaats achter de beachvolleybalvelden. Daar zouden een glijbaan, schommel of iets met een balspel moeten komen, denk aan voetbal (kooi) of tafeltennis. De ruimte voor de aanleg van zo’n voorziening is beperkt.

Niet handen op elkaar
De ambtenaar die de uitleg gaf, hoopte dat de neuzen allemaal dezelfde kant op zouden gaan staan woensdagavond. Maar dat gebeurde niet. Wat is het idee. Na de zomervakantie 2019 wordt de Parallelweg deels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Echter het laatste stukje asfalt is de gemeente voornemens te gaan behouden voor de aanleg van een skatebaan. Asfalt aanbrengen kost veel geld en de gemeente ziet hier een mogelijkheid. Het verzoek van kinderen uit Baanhoek-West om daar een skatebaan aan te leggen, wordt te duur. Dat zit hem in het maken van een goede ondergrond. Dan blijft er voor een skatetoestel weinig geld meer over. Voor het idee gingen niet meteen de handen op elkaar. Als tot aanleg wordt besloten, zou er ook een evaluatiemoment moeten komen. In het oorspronkelijke plan voor de wijk waren geen speelvoorzieningen opgenomen.

Tekst gaat verder onder tweet.

Geld
Niet iedereen wilde een skatebaan voor de deur. “Het komt in mijn achtertuin. Ik heb daar geen trek in!”, merkte iemand op. Er kwamen vooral vragen als: “Kan het gevaar zo onder de hoogspanningsmast? Wat geeft dat voor geluidsoverlast? Geeft het hangjeugd met muziek en scooters?, Wordt die skatebaan afgeschermd met een hek? Waarom wel dit? Een trottoir krijgen we niet.” Er bleek geen algemeen draagvlak. De gemeente gaat nu nadenken hoe verder. Want geld is er ook nog niet voor beschikbaar. Als het idee een plan wordt en vormen gaat aannemen, dan moet wethouder Spek naar de gemeenteraad om geld te vragen. Sport- en speelplaatsen in de wijken Baanhoek-West en Benedenveer zijn nooit meegenomen in het eerder opgestelde sport- en speelplaatsenplan voor Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld