Slydregt.NU wil duidelijkheid van college over berichtgeving afspraken Smits

SLIEDRECHT – Met verwijzing naar een artikel op online krant Sliedrecht24 over afspraken tussen agrarisch ondernemer Piet Smits en de gemeente Sliedrecht en tegenstrijdige berichtgeving door wethouder Ed-Goverde (PvdA) van Grondbeleid aan de gemeenteraad van Sliedrecht gaat de lokale politieke partij Slydregt.NU dinsdagavond 22 juni 2021 tijdens de oordeelsvormende vergadering vragen stellen aan de wethouder. 

“Is er geen sprake van een overeenkomst op hoofdlijnen tussen de gemeente Sliedrecht en de heer P. Smits op 31 maart 2021?​”, vraagt fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) zich af. (Foto gemeente Sliedrecht)

Slydregt.Nu vraagt of er geen sprake is van een uitdrukkelijke bevestiging door Smits van de overeenkomst op hoofdlijnen voormeld in zijn e-mail van 1 april 2021 aan een adviseur, wethouder Goverde en wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA). Jongeneel: “Is er geen uitdrukkelijke bevestiging van wethouder Goverde van de overeenkomst op hoofdlijnen voormeld in zijn e-mail van 1 april 2021 aan de heer P. Smits?​”

Nadere conceptovereenkomst
De lokale partij wil verder weten waarom het college van mening dat erop of omstreeks 31 maart 2021 geen overeenkomst is tot stand gekomen tussen de gemeente Sliedrecht en Smits. “Waarom heeft het college gemeend in de plaats uitvoering van voormelde overeenkomst door het doen verlijden van een notariële akte van grondruil aan de heer P. Smits ter ondertekening voor te leggen een nadere conceptovereenkomst met essentiële van de overeenkomst van 31 maart 2021 afwijkende bepalingen en bedingen, onder meer door een ontbindende voorwaarde, de keuze voor overdrachtsbelasting of btw vrij te laten en de overeengekomen woningbouwontwikkeling alsnog uitdrukkelijk te relateren aan de nog te ontwikkelen Omgevingsvisie?”, vraagt Jongeneel. De vragen worden dinsdagavond gesteld door burgerraadslid Gert Jongeneel (Slydregt.NU). 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld