Japans restaurant Oishi Fusion

Slydregt.NU ‘baalt’ dat in Sliedrecht asielzoekers voorrang krijgen

SLIEDRECHT – Het zit Slydregt.NU niet lekker dat asielzoekers met een verblijfsvergunning in de gemeente Sliedrecht voorrang krijgen bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Slydregt.NU zegt vrijdagmiddag 26 oktober 2018 ‘ervan te balen’.

De lokale politieke partij Slydregt.NU zegt volgens fractievoorzitter Mark Jongeneel na te denken over een nieuwe stap in de Sliedrechtse politiek nu meer gemeenten in Nederland na Castricum een ander beleid gaan voeren. (Foto gemeente Sliedrecht)

“Wij vinden dat het college van B & W de inwoners van Sliedrecht die graag willen doorstromen naar een huurwoning in de koude laten staan met als gevolg dat Sliedrechters wegtrekken naar andere gemeenten”, aldus fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU).

Kapot schamen
Sinds deze week kent Nederland door deze zogenaamde solidariteit een nieuw begrip: de economische dakloze. “Wij hopen dat dit fenomeen Sliedrecht bespaart blijft. De – lokale – overheid moet zich kapot schamen”, schrijft Jongeneel. Al eerder kaartte Jongeneel de kwestie aan en daarop kreeg hij een antwoord van het college van B & W van de gemeente Sliedrecht. 

3 gedachten over “Slydregt.NU ‘baalt’ dat in Sliedrecht asielzoekers voorrang krijgen”

  1. Ik baal van Slydregt.nu
    Hoeven echt niet elke gelukszoeker in de watten te leggen, maar het merendeel komt hier echt niet omdat ze zo graag weg wilden. Niets mis mee om ons medemens te helpen… Kan dat niet op andere manieren? Tsjah, soms vast wel.
    Maar ja, we zijn zon zielig verpest en egoïstisch volkje aan het worden dat meteen steen en been klaagt als we maar iets minder luxe lijken te hebben dan we zouden willen… Geven maakt blij 😉 en ja: dat is wat anders dan profiteurs sponsoren…

  2. Als die cijfers bekend worden, is duidelijk dat die opmerkingen van Slydrecht.NU pure symboolpolitiek zijn. Maar uit die hoek zijn we ook niets anders gewend, het hoeft niet waar te zijn, als het maar voor hun doelgroep goed klinkt.

  3. Het komt de helderheid van de meningsvorming ten goede als bekend is om welke aantallen het in Sliedrecht gaat voor wat betreft de asielzoekers en de (andere) woningzoekenden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld