Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Woensdagmiddag installatie van nieuwe kinderraad

SLIEDRECHT – Even na 14.00 uur wordt woensdag 31 oktober 2018 de derde kinderraad van de gemeente Sliedrecht geïnstalleerd. Dat gebeurt door burgemeester Bram van Hemmen (CDA) tijdens een openbare bijeenkomst in het raadhuis, Dr. Langeveldplein 30.

Dit was de kinderraad woensdag 20 september 2017. Samen op de foto kort na de installatie op het bordes bij het raadhuis. De kinderraad bestaat uit zestien kinderen van acht verschillende basisscholen. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Na de installatie krijgt de nieuwe kinderraad een rondleiding door het raadhuis en volgt daarna een beeldvormende vergadering met een presentatie-opdracht. Rond 16.00 uur is de eerste vergadering van de nieuwe kinderraad voorbij.

Redenen
De gemeente Sliedrecht zegt moverende redenen te hebben voor het installeren van een kinderraad. “Kinderen en jongeren hebben vaak een eigen verfrissende blik op zaken. Het is belangrijk om met kinderen te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Daarnaast is het goed dat zij een beeld krijgen van hoe de gemeente en de lokale democratie werkt. Daarom werkt de gemeente met een kinderraad”, schrijft de gemeente Sliedrecht. Drie keer per schooljaar komt de kinderraad bij elkaar op woensdagmiddag om zelf plannen te maken en het over plannen van de anderen te hebben.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld