INGEZONDEN BRIEF: Behoud een stukje historisch Sliedrecht!

Kees de Zanger vestigt in een ingezonden brief de aandacht op het pand Stationsweg 2.

Dit pand maakt onderdeel uit van een mooi stuk historisch Sliedrecht. Sliedrecht beschikt helaas niet over veel oude vertrouwde plekken. Dit is er één van.

Het is gemeentelijk eigendom , dus B en W en de gemeenteraad kunnen gewoon besluiten om dit pand te behouden en op te knappen. Als men dat al van plan was voor Stationsweg 4 , dan kan dit in één klap worden meegenomen

Gemeente Sliedrecht : wees zuinig op mooie plekken; behoud dit stukje historisch Sliedrecht!

Johan Lavooi

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

9 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Behoud een stukje historisch Sliedrecht!”

  1. Een onlosmakelijke eigenschap van “historische gebouwen” is, dat je ze in elk geval gewoon moet laten staan, goed moet onderhouden en dan worden ze vanzelf historisch. Meestal doe je dat met mooie, leukere al wat oudere gebouwen en gebouwtjes, zeker als je er niet zo veel hebt in een gemeente. Als je daar beleid van maakt, dan komen er t.z.t. zelfs betalende toeristen op af.

  2. Ik maak een onderscheid tussen historie en nostalgie!
    Hoe oud is Stationsweg 2 en wanneer, vanaf welke “leeftijd”valt het onder “historisch bouwwerk”.
    Nostalgie is doorgaans niet ouder dan degene, die iets met dat begrip onder woorden brengt.
    Waarom moet Stationsweg 2 een historisch bouwwerk worden genoemd?

  3. Als je geen respect voor en benul hebt van je eigen geschiedenis, dan krijg je automatisch moeite met je toekomst, althans zo heb ik dat op school altijd geleerd.
    Verder lees ik voor het eerst het woord “slopen” en “plannen in overleg met de gemeente”, maar volgens mij is het coalitie-accoord leidend.
    Daar staat letterlijk in: “We investeren in het pand Elektra, in lijn met de omgeving waar de Kerkbuurt, de Grote Kerk en het Oorlogsmonument onderdeel van uitmaken, zodat we een uniek stukje Sliedrecht creëren”.
    Daar staat niet het woordje “slopen” bij en ook niet dat we daarmee een “vergaderzaal probleem” van de Hervormde Gemeente gaan oplossen.

    Kortom, Stationsweg 2 wordt niet gesloopt, want de gemeente Sliedrecht is “Groot in Doen” en houdt zich immers altijd aan haar woord.
    Of, of – om met Herman Kuiphof in 1974 (= nostalgie) te spreken: “Of zijn we er dan weer ingetuind? “.

    Noot van de redactie:
    Voor alle jongere lezers. Herman Kuiphof was een bekende sportverslaggever.

  4. “Op nostalgie bouw je geen toekomst”?? In allerlei steden is het ook onlangs nog gelukt om historische panden te behouden . Soms door deze slim te verbouwen. Soms door een mooie combinatie met nieuwbouw . Soms door andere oplossingen te bedenken waar architecten goed in kunnen zijn. Maar het uitgangspunt daarbij was : Wees trots op en ga uit van de bestaande mooie gebouwen. Er zou eens onderzocht moeten worden hoeveel stil verdriet mensen hebben aan het nodeloos laten verdwijnen van hun vertrouwde omgeving !

  5. waar is deze gemeente mee bezig heel eenvoudig dat is de burgers in het harnas jagen eerst een heel mooi en duur gebouw bouwen de Zetsteen wat een uitkomst kunnen alle club gezellig met elkaar ontspannen zoals de muziek en biljarts maar naar een paar jaar oprotten zoek maar een ander onderkomen maar de Zetsteen is wel gebouwd met geld van de bewoners maar dat zeg niks voor B en W en nu gaan we gewoon de volgende aanpakken want die waren ze vergeten Boerhave die zit op de stationsweg 2 een groep die al 45jaar bestaat zonder gemeenschap geld moet ook gaan verdwijnen gewoon even de huur opzeggen en de het is ook over is dat het belijdt van de gemeente waar zijn al die beloftes wij zijn voor de burgers maak dit nou eens waar

  6. Heel jammer als er weer een mooi karakteristiek pand verdwijnt! We hebben er ook niet zoveel meer in Sliedrecht.

  7. Het kan bijna niet anders, of onder de bezoekers van Sliedrecht24 zijn er die tot de Herv.Gemeente(!)
    Sliedrecht binnen de PKN behoren.
    En ook zij kunnen op de hoogte zijn van de plannen, die deze gemeente heeft met de grond, die
    vrijkomt na het slopen van onder meer:Stationsweg 2. Die plannen, in overleg met de gemeente
    Sliedrecht, zijn openbaar. Men wil daar een “Huis der (kerkelijke)gemeente”bouwen, en daarvoor zal ook het zg. Dienstgebouw worden gesloopt als ik het goed begrijp.

    Hoe u en jij en ik over dit ambitieuze plan denken is vers twee, maar het gebrek aan goede vergaderruimte is evident en (mede?) oorzaak van de plannen van de Herv.Gemeente.

    Ik heb geen band met Stationsweg 2 om de eenvoudige reden, dat ik geen Sliedrechter ben.
    Het is een mooi pand, maar of het historisch is, weet ik niet. Daarvoor gelden criteria.
    Dat zal ook wel met de leeftijd van het pand te maken hebben en die ken ik niet.
    Nostalgisch is het zeker voor veel Sliedrechters. Maar op nostalgie bouw je geen toekomst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld