Japans restaurant Oishi Fusion

Nieuwe bushalte voor R-net bij station Sliedrecht-Baanhoek

SLIEDRECHT – De Provincie Zuid-Holland begint maandag 29 oktober 2018 met de vernieuwing van de bushalte bij station Sliedrecht-Baanhoek. De halte wordt opgewaardeerd naar R-net-kwaliteit. Zondag 9 december 2018 start Qbuzz namelijk met een nieuwe, snelle busverbinding naar Rotterdam Zuidplein, de R-net lijn 491.

Bij station Sliedrecht-Baanhoek wordt één van de bushaltes omgebouwd naar een comfortabele R-net halte. De halte in de richting van Papendrecht blijft nog even zoals deze nu is. (Impressie via gemeente Sliedrecht)

De bushaltes blijven tijdens de werkzaamheden in gebruik. Reizigers moeten mogelijk op een andere locatie in- en uitstappen. Zij worden ter plaatse geïnformeerd en naar een veilige, tijdelijke halte geleid.

Grotere fietsenstalling
De provincie, gemeente Sliedrecht, spoorbeheerder ProRail en de nieuwe vervoerder Qbuzz verkennen de mogelijkheden om op deze locatie een zogenaamde Hubbel te bouwen; een zeer comfortabele, verwarmde wachtvoorziening waar reizigers onder andere gebruik kunnen maken van het toilet. Bij het station wordt in 2019 ook het aantal overdekte fietsenstallingen fors uitgebreid.

R-net
R-net is hét keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. De bussen rijden over snelle, doorgaande routes en stoppen in de regel minder vaak. Dit levert tijdwinst op, verkleint de kans op vertraging en leidt daardoor tot grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort. De bussen rijden frequent en zijn comfortabeler dan gewone bussen. De haltes bieden verder meer wachtcomfort en hebben digitale informatiepanelen waarop actuele vertrektijden staan. Alle R-net bussen hebben snelle wifi, USB-poorten en opklaptafels. R-net is makkelijk te herkennen aan de rood-grijze uitstraling.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld