Japans restaurant Oishi Fusion

Zorgorganisatie ASVZ begint reizende bewustmakingscampagne duurzaamheid

SLIEDRECHT – Zorgorganisatie ASVZ houdt vanaf maandag 29 oktober 2018 vier weken ASVZ Duurzaamheidsweken. Met een interactieve bewustwordingscampagne, een Impact Challenge en educatieve video’s, wil ASVZ zowel cliënten als medewerkers bewustmaken van hun eigen rol in verduurzaming.

De start is op ASVZ locatie Merwebolder. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Het programma begint om 10.30. Tot 12.00 uur gaat Mascotte Buzz de Bever langs bij dagbestedingen. Om 14.00 uur kan je terecht op een duurzaamheidsmarkt met o.a. uitleg zonnepaneel & zonne-energie, zichtbaarheid impact door emmers & borden, duurzame wensen en inschrijven plastic recyclen. De markt duurt tot 15.30 uur. Om 15.00 uur begint het uitdelen van een Buzz knuffel aan woning door Buzz. 

Behapbare informatie
Mascotte Buzz de Bever speelt een grote een rol in het bewustmakingstraject. Hij bezoekt als
levensgrote mascotte verschillende dagactiviteiten, gaat logeren op de woongroepen en geeft
gedurende de campagne in woord en beeld, duurzame tips aan cliënten. Zijn reistas bevat behapbare
informatie over milieu en klimaat en neemt cliënten spelenderwijs mee in de wereld van
duurzaamheid.

Tekst gaat verder onder video.

Voorzitter Wim Kos van de Raad van Bestuur van ASVZ: “We steken de Duurzaamheidsweken bewust tastbaar en praktisch in. Juist door heldere voorbeelden, behapbare tips en een uitdaging waar medewerkers zelf aan de slag gaan, komt het thema duurzaamheid veel dichterbij. We kunnen praten over duurzaamheid, maar juist doordat iedereen bij ASVZ zelf meedoet, maken we het verschil. Dat is voor ons wat telt. Dat leidt samen met de duurzame maatregelen die we treffen, tot een mooi resultaat.”

Samenwerking OZO
ASVZ startte in 2016 samen met Onze Zorg is Opgewekt (OZO) op grote schaal met verduurzamen via zonnepanelen en ledverlichting. Vijf locaties zijn inmiddels op deze wijze verduurzaamd. OZO begeleidt ook het bewustmakingstraject van ASVZ, waar de Duurzaamheidsweken onderdeel van uitmaken. Dankzij de 6518 zonnepanelen en duurzame ledverlichting, wekt ASVZ inmiddels 1.724.219 KWh aan energie op. Dat leidt tot een CO2-reductie van 965.563 kg per jaar. Dat staat gelijk aan 4926 huishoudens of 48.278 bomen op 169 voetbalvelden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld