Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Slydregt.NU wil af van voorrang huurwoning aan statushouders

SLIEDRECHT – De voorrangsregeling aan statushouders van sociale woningen moet volgens de lokale politieke partij Slydregt.NU direct worden gestopt. De gemeente Castricum schaft dit als eerste Nederlandse gemeente af. Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) vindt dat Sliedrecht als tweede mag volgen. Dat zegt hij donderdag 27 september 2018 tegen Sliedrecht24. De partij heeft vragen gesteld aan het College van B & W.

Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) vindt dat eerst aan de eigen als hier gevestigde inwoners moet worden gedacht. (Foto gemeente Sliedrecht)

Jongeneel verduidelijkt: “Wij zijn als Slydregt.NU van mening dat inwoners die op de wachtlijst eerst aan de beurt zijn en dan pas de statushouders. Voor ons is de gemeente Castricum een voorbeeld en daarom hebben wij vragen gesteld aan het college van B & W. We willen hetzelfde in Sliedrecht!” Volgens Jongeneel verstopt de doorstroming. De regels zijn bovendien sinds vorig jaar versoepeld, waardoor gemeenten daar meer zelf over hebben te vertellen.

Vragen gesteld
Jongeneel wil weten of de gemeente Sliedrecht op de hoogte is van de plannen van Castricum en of de gemeente Sliedrecht dezelfde weg moet bewandelen. “Zo niet, waarom niet?”, stelt Jongeneel in de brief. Ook wil hij horen hoe het college aankijkt tegen de beleidskeuze van de gemeente Castricum. Jongeneel: “Steunt het college de Castricumse wethouder Paul Slettenhaar (VVD) om van de boete (€ 1.500,– per maand per migrant) af te komen voor het niet huisvesten van statushouders? Zo niet, waarom niet?” Hij wil van het college horen wanneer de gemeente Sliedrecht stopt met versnelde toewijzing van huurhuizen aan economische vluchtelingen.

1 gedachte over “Slydregt.NU wil af van voorrang huurwoning aan statushouders”

  1. Klinkt weer helemaal modern. Eigen volk eerst zonder verdere onderbouwing. Dat scoort altijd maar is ontzettend goedkoop.
    Waar hebben we het over? Over mensen die uit een vreselijke oorlog komen of niet? Hoeveel mensen? Hoeveel huizen?
    Zorg voor een goede opleiding, voor sneller ingezet kunnen worden voor werk etc. En bouw gewoon wat meer. Er staan toch echt flink wat plekken in Sliedrecht braak. Ga daar wat aan doen.

    Als ik Sliedrecht 24 goed lees zijn er voldoende problemen te noemen waar Slydregt.Nu achteraan zou kunnen gaan. Dit soort stokpaardjes horen niet thuis in Sliedrecht maar in bijvoorbeeld Castricum.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld