Oishi Fusion
VeiligGoed

Ook Zorghuis Alblasserwaard wil voormalige Groen van Prinsterer kopen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Niet alleen initiatief LEEF!, maar ook Zorghuis Alblasserwaard, nu gevestigd aan Rivierdijk 747, wil voor het kopen van de voormalige basisschool Groen van Prinsterer aan de Frans Halsstraat in aanmerking komen. Dat blijkt uit een brief van vrijdag 16 oktober 2020 aan wethouder Ed Goverde (PvdA) van Gemeentelijk Vastgoed, die in handen is van de redactie van online krant Sliedrecht24. 

Er zijn meerdere gegadigden die de voormalige school willen kopen. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Er is veel over het pand en de grond om het pand te doen. Eerder werd bekend dat LEEF! de koper zou zijn. Als huidige huurder zouden zij het pand overnemen. Toen bleek dat er nog geen koopovereenkomst was, dat het pand nog niet was getaxeerd en dat er zelfs nog geen prijsafspraak was, maar wel een boekwaarde van nog geen € 75.000,–. De politieke partijen Geduld-2.0 (fractievoorzitter Gerrit Venis) en D66 Sliedrecht (fractievoorzitter René de Munck) stelden vragen aan het college van B & W. Geduld-2.0 heeft al meerdere vragen gesteld en wil weten welke Sliedrechtse projectontwikkelaar ook belangstelling had. D66 Sliedrecht heeft alle stukken opgevraagd met betrekking tot plan tot verkoop. Eerder werd via vragen van Venis bekend dat er geen gespreksverslagen liggen.

Nieuwbouw
In de brief geven Theo, Désirée en Roy Leeuwestein – eigenaren van Zorghuis Alblasserwaard – aan de wethouder aan belangstelling te hebben voor de koop van de oude Gereformeerde school aan de Frans Halsstraat. Theo was er vroeger één van de leerlingen. “Wij zijn voor de toekomst op zoek naar een geschikte locatie voor onze zorginstelling. De bedoeling is dat wij nieuwbouw willen gaan plegen en daar financieel ook de mogelijkheden voor hebben. Ook is er al een oriënterend gesprek geweest met de directeur van woningcorporatie Tablis Wonen. Er is gesproken over nieuwbouw op de locatie naast Van der Vlies schoenen. De grond van Tablis Wonen is helaas niet te koop en zij geven er de voorkeur aan om nieuwbouw te plegen en dan aan ons te verhuren. Er zal op een later tijdstip hier met de gemeente ook nog over worden gesproken. Echter gezien de mooie locatie van de Groen van Prinsterer school voor onze bewoners (midden in het centrum) zou dit prachtig passen in onze wens om nieuwbouw te gaan plegen”, staat in de e-mail van Zorghuis Alblasserwaard aan de wethouder.

Afspraak maken
De familie Leeuwenstein geeft aan op korte termijn om de tafel te willen gaan zitten. “Graag zouden wij met u een afspraak willen maken om te bezien of wij alsnog als andere kandidaat voor de koop van de Groen van Prinstererschool in aanmerking kunnen komen. Indien de verkoop met LEEF nog niet is afgerond lijkt het ons dat er nog kansen zijn. Wij horen graag uw reactie op ons verzoek.” De brief is ondertussen naar meerdere wethouders en zaterdag 17 oktober 2020 ook aan alle politieke partijen gestuurd.

2 gedachten over “Ook Zorghuis Alblasserwaard wil voormalige Groen van Prinsterer kopen”

  1. ik ben verbaasd nu bekend is Leef wil over nemen anderen ook willen. Zie vaak busje van fam.Leeuwenstein door straat komen. Ben helaas eens met vorige spreker Leef valt in mandje bij de beleids makers.

    Ja gezondheid centrum had na verbouwen in gekend. dan had parkeer ruimte nabije geweest.

  2. Ik gun de fam. Leeuwenstein en hun clienten dit gebouw midden tussen de mensen als voorbeeld voor de all inclusief wereld.
    Maar helaas het gaat niet gebeuren, de kerkelijke activiteiten van Leef zijn voor dit vooral christelijk college belangrijker.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld