Oishi Fusion
VeiligGoed

D66 Sliedrecht wil van college alle stukken rond Groen van Prinsterer

SLIEDRECHT – D66 Sliedrecht vraagt om alle stukken die betrekking hebben op de ontwikkelingen rond de voormalige Groen van Prinsterschool. De school wordt verkocht aan het initiatief LEEF!, maar donderdag 15 oktober 2020 bleek uit beantwoording van vragen gesteld door Geduld-2.0 dat er nog geen prijsafspraak is. 

Fractievoorzitter René de Munck (D66) staat erop dat het college openheid geeft. (Foto gemeente Sliedrecht)

Fractievoorzitter René de Munck (D66) wil nu alle stukken rond dit gebouw van het college krijgen. “Te rekenen vanaf het moment dat het college dit gebouw heeft bestempeld als niet noodzakelijk bezit”, zegt De Munck, “Dit dossiers zal ten minste moeten bevatten alle besluiten van de gemeenteraad, het college en ambtelijke stukken die te samen een beeld geven in tijd en besluitvorming. Dit verzoek doe ik om niet om te worden geconfronteerd met vragen van derden die ik in mijn rol als raadslid niet kan beoordelen.”

Niet toegankelijk
Er zit De Munck nog iets dwars. “De situatie van de beantwoording rond het watertoren terrein door online krant Sliedrecht24 middels een WOB-verzoek, waarbij ik als raadslid niet de mogelijkheid had en heb om de beweringen te controleren op waarheid. Het ontbreken van een gemeentelijk archiefsysteem dat toegankelijk is voor raadsleden is wellicht een oplossing om in de naaste toekomst deze vragen te voorkomen. Want ook in de ontwikkeling van het Burgemeester Winklerplein, het Watertorenterrein, Sliedrecht-Buiten – om maar te zwijgen over de Kadernota 2021 met plannen tot 2030 – is het hebben van een toegankelijk archief noodzakelijk. Deze informatie is noodzakelijk voor het uitvoeren van mijn grondwettelijke taak namelijk het controleren”, schrijft De Munck aan het college. Hij zou de toegang niet hebben gekregen om als raadslid de stukken te mogen inzien. Dat vindt De Munck ernstig, omdat hij lid is van het hoogste orgaan binnen het gemeentelijk apparaat, namelijk de gemeenteraad.

1 gedachte over “D66 Sliedrecht wil van college alle stukken rond Groen van Prinsterer”

  1. Dit kan het begin zijn van volstrekt noodzakelijke openheid. Want sinds SLD 24 bovenop het nieuws zit ben ik echt geschrokken van de onduidelijkheid bij genomen besluiten en het gebrek aan informatie bij de raad, het enig GEKOZEN orgaan.

    Gek genoeg dacht ik dat zoiets er gewoon was. Dat lijkt zo logisch. We kunnen de raad dus niet altijd iets kwalijk nemen, ze weten het zelf ook niet. Dat maakt het eigenlijk nog erger.

    Natuurlijk, besluiten vallen niet bij iedereen goed maar die continue onduidelijkheid, de noodzaak tot WOB’s, de vreemde halve waarheden als antwoord op vragen van zowel SLD 24 als raadsleden doet het aanzien van de politiek geen goed.

    Hoop dat alle democratische partijen dit ondersteunen want het is vooral voor hun geloofwaardigheid noodzakelijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld