Oishi Fusion
VeiligGoed

Groen van Prinsterer gaat naar LEEF!, maar er is nog geen prijsafspraak

SLIEDRECHT – Initiatief LEEF! neemt de voormalige locatie Groen van Prinsterer over van de gemeente Sliedrecht zonder te weten wat ze moeten gaan betalen. Dat blijkt uit beantwoording van vragen van fractievoorzitter Gerrit Venis (Geduld-2.0) door het College van B & W.

De gemeente Sliedrecht verkoopt de locatie Groen van Prinsterer aan de Frans Halsstraat aan kerkgenootschap LEEF! Maar er is volgens de gemeente nog geen prijsafspraak. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De marktwaarde is de gemeente nog niet bekend en een taxatie heeft de gemeente Sliedrecht nog niet laten uitvoeren. Wel is de boekwaarde van de voormalige school bekend: € 74.219,–. Met LEEF! is volgens het college nog niet gesproken over een richtprijs, terwijl wel het proces wordt gestart te komen tot een koopovereenkomst. 

Andere belangstellende
Venis vroeg ook welke Sliedrechtse ontwikkelaar ook belangstelling had voor de locatie Groen van Prinsterer, maar daar geeft het college geen antwoord op. “Het noemen van de naam van de ontwikkelaar vinden wij in deze fase niet relevant”, schrijft het college. Wel schrijven ze dat de ontwikkelaar een financieel voorstel heeft ingediend bij het planvoornemen.

Geen gespreksverslagen
Geduld-2.0 wil kunnen beschikken over de gespreksverslagen van zowel ambtelijke als bestuurlijke besprekingen met LEEF! College: “Er zijn geen gespreksverslagen. LEEF! heeft een presentatie aan het college geleverd op basis waarvan een afweging heeft plaatsgevonden.”

Vergroening
Dat het college met LEEF! in zee is gegaan, legt het college uit. “Eerder dit jaar is ingestemd met het vergroeningsproces van de Groen van Prinsterer locatie. Tijdens dat proces zijn twee initiatieven bij de gemeente ingediend. Beide initiatieven hebben we gewogen. Het initiatief van LEEF! strijdt niet met verdere vergroening van de locatie”, aldus het college.

Opnieuw vragen
Venis heeft donderdag opnieuw aanvullende vragen gesteld. “Is het aan u om te bepalen wat een raadslid als wel of niet relevant beschouwt? Ik wil weten wie die ontwikkelaar is. De vraag was niet helder door mij geformuleerd en dat kun je zo’n zeggend antwoord verwachten. Wat behelst concreet met alle cijfers, getallen en aannames en alles wat er verder bij behoort (dus het complete planvoornemen en het financieel voorstel) van de projectontwikkelaar?”, schrijft Venis.

7 gedachten over “Groen van Prinsterer gaat naar LEEF!, maar er is nog geen prijsafspraak”

 1. Gemeente moet zo’n locatie midden in het centrum niet verkopen maar in erfpacht uitgeven met een recht van opstal.

 2. Welke kerkelijke club dan ook, dit collega denkt alleen aan hen, niet aan de buurt, en de niet kerkelijke mensen.
  Verkoop aan leef dan wordt voor de gemeentetaadsverkiezingen welk een stem advies gegeven, stem op de CDA, SGP of Christen Unie want zij hebben ons zo fijn aan een goedkoop gebouw geholpen dat wij ook nog kunnen verhuren.
  Het is zoals altijd in Sliedrecht weer duistere achterkamertjes politiek, straks komt uit dat de verkoopprijs 1 euro wordt, een simbolisch bedrag want het gebouw wordt benut voor kerkelijke activiteiten.

 3. Beste Martin,
  ik probeer je reactie te begrijpen. En probeer er ook een antwoord op te geven:
  1. ik weet niet of de omgeving “last” heeft van Leef. Ik denk het niet, maar daar gaat het ook niet om.
  2. Of de omgeving in de toekomst “last” heeft van Leef. Dat weet ik ook niet. Ik ken de plannen niet; heb geen idee hoe vol het schoolplein nu staat met auto’s als er een Leef-activiteiten is. Maar stel nu eens dat de omgeving – want daar ging het om in de plannen – vergroend moet worden en stel nu eens dat er dus minder ruimte voor auto’s komt. Is er dan in de omgeving voldoende plek voor die auto’s? Levert dat “last” op. Als Leef vooral activiteiten op zondag ontplooit (maar dat weet ik niet, want de fractie Geduld-2.0 is nooit uitgenodigd om eens te komen kijken en praten) dan zijn er in de omgeving wel parkeerplaatsen open. Winkelend publiek er immers op zondag niet.
  3. Het is al simpel. Het college antwoordt op vragen en als ik dan doorvraag is het antwoord en ik knip het uit de mail die ik kreeg: “Namens wethouder Goverde laat ik weten dat in de beantwoording op de 1e vraag sprake is van een verschrijving. In plaats van het woord ‘ingestemd’ dient u het woord ‘gestart’ te lezen”. Er komt een vraag en dan verander je gewoon het eerdere antwoord. Of dat ook gebeurd zou zijn als ik niet weer had gevraagd? Dat is denk ik te simpel gedacht.

 4. sorry denk hebben omwonenden geen last van leef nu vermoed in toekomst ook niet.
  Hou het simpel de raad laat niks zien van hoe boel bekokstooft is weet ik zeker.

 5. Dit kan ik bijna niet geloven. Met niemand anders hierover gesproken? Het zal wel onder de boekwaarde verkocht gaan worden en ik denk dat alle culturele groepen uit Sliedrecht gezamenlijk, dan ook hadden willen bieden. En hoeveel loopt Sliedrecht mis omdat het niet wordt aangeboden aan een ontwikkelaar? Dit is ronduit slecht bestuur. En opnieuw: vooral halve waarheden, dat is het het ergste. Dit kan een raad toch niet toestaan?

 6. Voor dat geld wil dressed up het ook wel kopen. Wat een raar verhaal van onze gemeente. Bedankt voor het versimpelen johan en Gerrit heeft gelijk als hij er bovenop zit. Als de gemeente daadkracht wil tonen zijn er genoeg mooie uitgewerkte projecten waar een goede klap op gegeven mag worden. Neem die serieus en zet u zich niet voor schut zo met deze voormalige school!

 7. Dus volgens het college is het als volgt gegaan.
  Het bestuur van LEEF vraagt of ze eens een presentatie mogen geven in het college over hun toekomstplannen. Dat mag en ze vertellen nadat de koffie is gepresenteerd dat ze nu al een tijdje het gebouw huren en dat ze er graag willen blijven . Het college is wel gecharmeerd van hun verhaal en hun voorgenomen activiteiten . Bovendien hoeven ze dan niet meer verder na te denken over deze belangrijke locatie midden in het centrum van het dorp . Wég hoofdpijndossier ! Zijn ze ook gelijk van die vervelende projectontwikkelaar af. En zo tonen ze dat ze daadkrachtig zijn en snel kunnen beslissen. Het college zegt aan het eind van het gesprek : weet je wat : jullie mogen het kopen als je het schoolplein maar voorzie van wat struiken en bomen .Want dan kunnen wij tegen de raad zeggen dat we voldoen aan het collegeprogramma.
  Over de prijs hebben we het later nog wel een keer.
  Dank voor uw komst en graag tot ziens bij de feestelijke opening !
  Is het werkelijk zo gegaan ?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld