Oishi Fusion
VeiligGoed

Groen van Prinsterer wordt gerenoveerd en plein krijgt parkachtige omgeving

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Kerkgenootschap LEEF!, samen met zorgorganisatie Yulius gebruiker van de voormalige Groen van Prinsterer school aan de Frans Halsstraat, neemt als huidige huurder het gebouw over van de gemeente Sliedrecht. De lokale christelijke organisatie LEEF! wil het pand gaan opknappen en het schoolplein omvormen naar een parkachtige omgeving. Dat staat in een College Informatiebrief (CIb), die donderdag 1 oktober 2020 naar de leden van de gemeenteraad is gestuurd.

Het gebouw wordt sinds 2015 gebruikt door LEEF! Doordat LEEF! het gebouw nu van de gemeente overneemt, blijft de maatschappelijke functie op deze locatie voor de inwoners van Sliedrecht gehandhaafd. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In 2017 is in het Integraal Accomodatieplan besloten dat het pand afgestoten of herbestemd moet worden. In het College Uitvoeringsprogramma in 2018 is aangegeven deze locatie verder ‘te vergroenen’. 

Geen appartementen
Voor de zomer zijn er twee initiatieven voorgesteld aan het college. Naast LEEF! was er een ontwikkelaar uit Sliedrecht. Die wilde de grond overnemen om er 31 appartementen voor starters te realiseren. Daarvoor zou het oude schoolgebouw worden gesloopt en zou er dan een appartementencomplex voor in de plaats komen. “In de collegevergadering van dinsdag 22 september 2020 heeft het college besloten om medewerking te verlenen aan het plan van LEEF!”, schrijft wethouder Ed Goverde (PvdA) van Ruimtelijke Ordening, Gemeentelijk Vastgoed en Grondbeleid in de CIb, “LEEF! vervult samen met Yulius sinds maart 2015 een maatschappelijke functie op de locatie. In de loop der jaren is deze functie hier geland en wordt er goed gebruik van gemaakt. Door de ligging in het centrum is de locatie goed bereikbaar voor alle doelgroepen, wat wenselijk is voor de functievervulling. Door medewerking te verlenen aan het plan van LEEF! blijft deze functie op deze locatie behouden.”

Uitstraling locatie
Wethouder Goverde enthousiast: “Door het voormalige schoolgebouw te renoveren wordt het pand behouden en hergebruikt. Dit voorkomt sloop en gebruik van nieuwe materialen voor een nieuw gebouw. Daarnaast wordt de bebouwing met de renovatie verduurzaamd. Omdat het huidige pand gerenoveerd wordt en geen extra bebouwing wordt toegevoegd is de impact op de omgeving gering. Daarnaast wordt het huidige schoolplein omgevormd tot een groene, parkachtige omgeving wat bijdraagt aan de uitstraling van de locatie. Het college ziet het initiatief van LEEF! als een waardevol initiatief dat rechtstreeks uit de samenleving komt. LEEF! heeft op eigen initiatief het plan opgesteld om op de locatie te kunnen blijven.” Volgens Goverde worden nu met LEEF! afspraken gemaakt over de uitwerking van de planvorming en het betrekken van de omgeving en het proces om te komen tot een koopovereenkomst. Goverde belooft de raad op de hoogte te houden over de ontwikkeling. Hoeveel LEEF! betaalt voor het gebouw meldt de CIb niet.

2 gedachten over “Groen van Prinsterer wordt gerenoveerd en plein krijgt parkachtige omgeving”

  1. Fijn dat Kerkgenootschap LEEF! dit pand nu kan kopen, maar daarbij dient niet vergeten te worden dat zonder de bemoeienis van Ben Kura de GVR anderhalf jaar geleden gesloopt zou zijn geweest!

  2. Prima, maar waar gaan ze dan parkeren gezien dit plein altijd vol staat met auto’s? Weer bij een ander voor de deur, terwijl er giga veel parkeerplaatsen in de buurt zijn. Echter moet men wel een stukje lopen hiervoor.
    Hopelijk wordt dan de overlast wat minder in de Frans Halsstraat. Door deze racegasten, die de zaak runnen daar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld