Oishi Fusion
VeiligGoed

Uitstekend spel van De Waal leidt tot onoverkomelijke voorsprong

SLIEDRECHT – Noodgedwongen door de terechte aangescherpte coronamaatregelen zijn de leden van Schaakvereniging Sliedrecht alweer online bezig. Het is de derde onlinecompetitie begonnen. Met maar liefst dertig
deelnemers was toernooidirecteur Jurgen de Haan uitermate tevreden.

Ook zag De Haan wat verrassingen. Vooral Bert Dobber en Stefan de Waal (op foto) deden van zich spreken. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

In groep 1 was het de ronde van de favoriete ‘jonkies’. Vooral William Gijsen en de winnaar van de eerste online competitie, Jorik Klein, sloegen hard toe. Beiden wisten een honderd procent score te behalen, waarbij Gijsen net Klein voorbleef. Op de derde plaats eindigde Robert van Rekom, die na een valse start alsnog op het podium belandde.

Voorsprong
Groep 2 werd een overtuigende prooi voor Bert Dobber, die liet zien online zijn mannetje te staan. Op inmiddels grote achterstand eindigden Jurgen de Haan en Arco van Houwelingen op plaatsen twee en drie. Nog groter is de voorsprong van de eerste koploper van groep drie, Stefan de Waal. Die scoorde – ook volgens eigen verrassing – uitstekend en hij heeft nu al bijna een onoverkomelijke voorsprong op Simon Kadijk en oud-lid Marco de Ruiter. Al met al een goede start van de derde onlinecompetitie, die donderdag 22 oktober 2020 een vervolg krijgt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld