Oishi Fusion
VeiligGoed

Secretaris steunfractie PRO Sliedrecht Bakker wil meer dan lokale politiek

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Alex Bakker (52) is na enkele jaren lidmaatschap weg als secretaris van de steunfractie van lokale politieke partij PRO Sliedrecht. “Ik ben overgestapt naar het CDA Sliedrecht, omdat mijn politieke ambities verder reiken dan lokale politiek”, zegt Bakker zaterdagmiddag 17 oktober 2020 tegen online krant Sliedrecht24. 

Heel gek is het ook weer niet dat Alex Bakker van PRO Sliedrecht de switch maakt naar het CDA. Hij zegt al twintig jaar lid van deze landelijke partij te zijn. (Archieffoto PRO Sliedrecht)

Het plan om over te stappen, komt niet geheel uit de lucht vallen. Hij is al jaren lid van het CDA, dus of je het echt een overstap kan noemen. Bakker heeft al gesproken met wethouder Ton Spek (CDA) en fractievoorzitter Frank Dunsbergen. Bakker heeft de ambitie om (burger)raadslid te worden. Komende woensdag, tijdens een online fractievergadering, gaat Bakker zich voorstellen aan de overige fractieleden. Hij heeft de ambitie om in de Sliedrechtse gemeenteraad te komen als (burger)raadslid. Zijn ambitie is daarom op een verkiesbare plaats op de lijst te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Deze toezegging is niet gedaan door Spek en Dunsbergen.

Den Haag
Ook het politieke spel in Den Haag lonkt. Hij heeft de afgelopen jaren regelmatig contact gehad, zo zegt Bakker, met het Tweede Kamerlid Pieter Omzigt (CDA). “Mijn politieke ambities reiken verder dan de lokale politiek. Eens een keer op de lijst voor de Tweede Kamer sluit ik niet uit of lid worden van het partijbureau van het CDA”, licht Bakker toe.

Mooie tijd
Zijn vertrek bij PRO Sliedrecht maakte Bakker drie weken geleden bekend. Hij vertrekt daar niet met ruzie of iets dergelijk benadrukt hij. “Door PRO Sliedrecht is het goed opgepakt. Ik wil tegen hen niets ten nadele zeggen. Ik heb er ook een mooie tijd gehad. Ben er ooit bijgekomen toen PRO dwars lag en opkwam voor het dorp Sliedrecht”, legt Bakker uit. “Alex heeft een ambitie om verder te gaan dan plaatselijk. PRO Sliedrecht is een lokale partij en dat stopt bij de gemeentegrens. We hebben er een gesprek over gevoerd en hem hartelijk bedankt voor zijn inzet. We wensen hem succes om zijn ambitie na te jagen”, reageert fractievoorzitter Mark Verheul (PRO Sliedrecht) zaterdagmiddag.

1 gedachte over “Secretaris steunfractie PRO Sliedrecht Bakker wil meer dan lokale politiek”

  1. Erg sportief van Pro Sliedrecht. Dat had ik dan ook wel weer verwacht eigenlijk, maar toch!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld