Grofvuil probleem bij de Valkhof

SLIEDRECHT – “Sinds de Gemeente Sliedrecht heeft besloten om maar één keer in de maand het grofvuil op te halen bij de 10-hoog flats, is er vooral bij de Valkhof een probleem”, zo vertelt een bewoner van de flat dinsdag 7 juli 2015 tegen Sliedrecht24. “Tegen de tijd dat het vuil moet worden opgehaald, is het een zooitje bij de Valkhof. De plaats waar het vuil moet worden neergezet, is gewoon niet ruim genoeg, bij deze frequentie van ophalen.”

Gemeentewerf
De bewoner vertelt aan Sliedrecht24, dat bewoners niet kijken naar wat ze dumpen. “Vaak ligt er gebroken glas tussen en is de huismeester lang bezig de boel weer op te ruimen, zodat niemand zich snijdt aan het glas. Dat moet toch ook een doorn in het oog zijn van Tablis Wonen.” Vandaag uitten bewoners op twitter hun ongenoegen. Volgens de bewoners zou de gemeente Sliedrecht laconiek hebben geantwoord: “In de praktijk blijkt de frequentie van ophalen voldoende. Er zijn ook aanhangers beschikbaar om het vuil naar de gemeentewerf te brengen”. 

Grof vuil
Een bewoner van de Valkhof denkt, dat mensen niet de moeite nemen het vuil zelf weg te brengen, als de mogelijkheid er is het vuil eens in de maand bij de flat te zetten. “Het vuil wordt dan tijdelijk in de schuur gezet. Er zijn bewoners die zich nergens iets van aantrekken en hun grof vuil simpelweg neerzetten, wanneer het hen uitkomt. Ook dumpen ze piepschuim e.d., waar kinderen logischerwijs mee gaan spelen, met als resultaat dat je in de verre omgeving korrels piepschuim tegenkomt. Deze problemen waren gewoon een stuk minder toen het vuil nog elke week werd opgehaald. Ik vind dit een aandachtspunt voor de gemeente”, aldus een bewoner.

De lokale partij PRO Sliedrecht beloofde dinsdag navraag te zullen doen over het grof vuil. De redactie van Sliedrecht24 heeft de gemeente Sliedrecht om een reactie gevraagd.

 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld