Zaak gemeenten tegen chemiebedrijven dient begin juli

SLIEDRECHT / REGIO – De gemeente Sliedrecht staat woensdag 7 juli 2021 om 10.00 uur samen met de gemeenten Dordrecht, Molenlanden en Papendrecht voor de rechter. Dan dient voor de rechtbank Rotterdam (zitting is aan de Steegoversloot in Dordrecht – red.) de eerste zitting tegen de chemiebedrijven Chemours Netherlands B.V. (Dordrecht), DuPont de Nemours (Nederland) B.V. (Dordrecht) én Corteva Holding Netherlands 2 B.V. (Bergen op Zoom). 

De bedrijven liggen aan de Merwede, pal tegenover de gemeente Sliedrecht. De gemeenten hebben de ondernemingen voor de rechter gedaagd en aansprakelijk gesteld voor de schade die zij hebben geleden, lijden en mogelijk in de toekomst nog zullen lijden als gevolg van de uitstoot. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De gemeenten hebben een Haags advocatenkantoor in de arm genomen. De dagvaarding is vrijdag 30 april 2021 bekendgemaakt en telt 132 pagina’s. Het document is openbaar.

1 gedachte over “Zaak gemeenten tegen chemiebedrijven dient begin juli”

  1. Hoera! Opnieuw een stap in de juiste richting en ik hoop van harte dat deze een oplossing gaat bieden en de vervuilers met alles wat eraan is verbonden een halt toe te roepen! Het enige juiste is NUL UIT DE PIJP!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld