Studenten kunnen deze zomer aan de slag op Sociale Moestuin

SLIEDRECHT – Naast je studie deze zomer meewerken op de Sociale Moestuin Sliedrecht aan Lijsterweg 70. Het is mogelijk om je daarvoor vanaf vandaag aan te melden. Je doet dan ruim een maand mee aan het non-profit Groen Traineeship en kom je in aanmerking, dan mag je vanaf juli meedoen. 

Jongeren die een zinvolle invulling willen geven aan hun zomervakantie kunnen zich aanmelden. Je gaat aan de slag tussen maandag 12 juli 2021 t/m vrijdag 13 augustus 2021 van 08.30 – 15.00 uur. (Foto Sociale Moestuin Sliedrecht)

Met dit project draag jij bij aan het verbeteren van de Sociale Moestuin Sliedrecht en ga je aan de slag om het maximale uit de moestuin te halen. De sociale moestuin groeit enorm en brengt volgens de organisatie ‘nieuwe uitdagingen met zich mee’. Tijdens het Groen Traineeship ga je samen met tien andere trainees aan de slag met de bomen, bloemen en planten van de Moestuin en het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Er zijn drie doelen waar je uit kunt kiezen. Een plan maken om meer mensen te bereiken, vooral gericht op het motiveren van meer jongeren. Nieuwe projecten/producten opzetten, zodat de moestuin ook in de wintermaanden actief blijft. Meedenken over financieringsmogelijkheden zodat we het hele jaar door het maximale uit de moestuin kunnen halen.

Certificaat
Je krijgt de mogelijkheid om workshops en trainingen te volgen van experts uit het netwerk over ecologisch tuinieren, het opzetten en uitvoeren van een sociaal project en je netwerk uitbreiden. Je krijgt de mogelijkheid om mee te gaan met een werkbezoek bij een andere moestuin en om aan de slag te gaan in een sociale multiculturele setting. Verder krijg je een reiskostenvergoeding. Aanmelden kan tot en met donderdag 24 juni 2021. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De eis is wel dat je tussen de 16 en 27 jaar oud bent. Na afronding van het Groen Traineeship ontvangen deelnemers een certificaat en een aanbevelingsbrief. 

1 gedachte over “Studenten kunnen deze zomer aan de slag op Sociale Moestuin”

  1. kan gezellig zijn zeker als leert via kijk en na doen methode.
    Zijn wc,s in moes tuin huis is koffie en thee en flesjes water dus komt goed.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld