Werk Craijensteijn ligt na plaatsen voorbelasting negen maanden stil

SLIEDRECHT – Voor de aanleg van het vrij liggend fietspad in de nieuwe situatie Craijensteijn wordt open water gedempt. “Dat doen we door eerst te baggeren, daarna dempen en tot slot wordt de voorbelasting geplaatst. Vervolgens liggen de werkzaamheden dan negen maanden stil, zodat de grond voldoende ingeklonken is”, schrijft de gemeente Sliedrecht op hun website.

Half maart 2021 is het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld en zijn direct de waardevolle watercipressen verplant. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De gemeente Sliedrecht gaat aan de zuidzijde van de Craijensteijn een fietspad in twee richtingen aanleggen. In de tweede helft van mei 2021 verwacht de gemeente te beginnen met de werkzaamheden aan de sloten langs Craijensteijn.

Compensatie
Om de watergang voor het fietspad te mogen dempen moet de gemeente Sliedrecht eerst een nieuwe watergang elders graven. “Het compenseren van dat water gebeurt binnen de herinrichting van het groengebied Reinenweer. Het groengebied wordt tegelijkertijd aantrekkelijker gemaakt door onder meer streekeigen heesters te planten, plas-dras oevers aan te leggen en vooroevers aan te leggen”, bericht de gemeente nu, maar deze koppeling van watercompensatie tussen groengebied Reinenweer en plan Craijensteijn is nooit eerder bekendgemaakt. 

Brief aan bewoners
De gemeente Sliedrecht denkt het fietspad in 2022 aan te leggen en voor de zomer van 2022 in gebruik te kunnen nemen. Aannemer KWS gaat het fietspad aanleggen. Afvalverwerker HVC is in gesprek om de aanleg van het warmtenet te combineren met de werkzaamheden van de gemeente. Voordat de werkzaamheden beginnen, krijgen de bewoners van KWS een huis-aan-huis brief over de werkzaamheden en de planning voor de Craijensteijn. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld