Japans restaurant Oishi Fusion

Windroos Bouwgroep zet via gemeenteraad druk op ketel in zaak BW-plein

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Windroos Bouwgroep V.O.F. (onderdeel van ABB Bouwgroep) heeft de gemeenteraad Sliedrecht bijna een week geleden gevraagd om ‘duidelijkheid, daadkracht en snelheid’ met het oog op plan B (de huidige locatie van apotheek Hoogland) aan het Burgemeester Winklerplein. Er ligt een formeel verzoek coördinatieregeling bestemmingsplanprocedure project Burgemeester Winklerplein op het bordje van de gemeente.

Plan B ligt op de foto links boven. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

In een brief van dinsdag 26 november 2019, gericht aan de gemeente Sliedrecht ter attentie van de gemeenteraad doet directeur Erik den Breejen van Windroos Bouwgroep V.O.F. een beroep op de leden van de raad. Uit de brief is duidelijk op te maken dat de voortgang nu te traag gaat. De brief is maandag 2 december 2019 openbaar gemaakt.

Supermarkt
“In opdracht van de gemeente Sliedrecht wordt op dit moment door BRO (bureau in Boxtel – red.) het ontwerpbestemmingsplan en de ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Windroos Bouwgroep werkt aan de aanvraag voor de omgevingsvergunning op locatie B waar het eerste bouwdeel van 42 appartementen en circa 1.800 vierkante meter winkelruimte, voor onder andere een supermarkt, wordt gerealiseerd”, schrijft Den Breejen in de brief. Begin juni 2019 liet voorzitter Piet Bogaard van ondernemersvereniging Burgemeester Winklerplein en zelf ondernemer van de winkels Primera en Top 1 Toys zich overigens niet positief uit over het plan voor de vestiging van een supermarkt op deze plaats. Windroos Bouwgroep houdt kennelijk vast aan afspraken, die eerder door de vertrokken wethouder Hans Tanis (SGP-ChristenUnie) zijn gemaakt.

Versnelde realisatie
Windroos Bouwgroep schrijft dat de bestemmingsplanprocedure en de aanvraag omgevingsvergunning ‘momenteel gelijk op gaan’. Den Breejen: “Om voor omwonenden, winkeliers en geïnteresseerden zo snel mogelijk duidelijkheid te creëren, is het wenselijk om alle ruimtelijke besluiten die nodig zijn voor het project te coördineren. Op deze wijze zien belanghebbenden al eerder wat de uitwerking van het bestemmingsplan gaat worden in een fysiek plan. Hierdoor wordt duidelijkheid, draagkracht en snelheid verkregen.” Windroos Bouwgroep verzoekt de raad ‘vriendelijk om te besluiten de coördinatieregeling als bedoeld in de Wet Ruimtelijke Ordening van toepassing te verklaren en zo bij te dragen aan een versnelde realisatie van de ontwikkelingen rond het Burgemeester Winklerplein. Ze zien graag ‘een positief besluit’ op hun verzoek tegemoet. 

2 gedachten over “Windroos Bouwgroep zet via gemeenteraad druk op ketel in zaak BW-plein”

  1. Helaas word er niets gevraagd aan de bewoners eigenaren van christiaan huygensstraat 2,4 Burgm winklerplein 20 Daar kijkt men straks de kaas van je brood lopende kosten voor verwarming op door geen zon meer 4 hoog en 8 hoog doe normaal zonder een enkel overleg zonnepanelen ik heb de offerte liggen lijken zo nutteloos Je kan vragen en informeren ze doen gewoon of hun neus bloed bij de gemeente vergunning nee hoor aanvraag niets van bekend foto’s !!!!! iedereen mag een paar foto’s verzinnen Harm van der beek Ik ben hier nog niet klaar mee Fijne dag

  2. wat ik lees in leken taal Windroos wil verder en eist dat gemeente raad mee werkt? Dus apotheek en huizen weg dan kan gebouwd worden aan toekomst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld