Wethouder Dijkstra weg bij gemeente Sliedrecht

SLIEDRECHT – Woensdag 23 mei 2018 heeft wethouder Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie) per direct zijn ontslag ingediend bij de voorzitter van de gemeenteraad. Hij vertrekt naar de gemeente Almere. “Ik kijk met tevredenheid terug op de periode in Sliedrecht. Ben dankbaar voor de goede samenwerking met college en raad. En ik wens Sliedrecht alle goeds voor de toekomst”, schrijft Dijkstra aan Sliedrecht24.

Aldrik Dijkstra is voorgedragen als kandidaat-wethouder namens de ChristenUnie in de gemeente Almere. (Foto gemeente Sliedrecht)

De gemeente Almere telt ruim 200.000 inwoners. De ChristenUnie in deze plaats verdubbelde het aantal zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Als de gemeenteraad van Almere instemt met de benoeming wordt Dijkstra donderdag 31 mei 2018 geïnstalleerd. Dijkstra woont in Hilversum. Hij noemt zich een verbinder, pionier, initiator en vindt zich toegankelijk. Dijkstra studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.  

Bestuurlijke ervaring
Na het vertrek van Theo den Braanker ging de SGP-ChristenUnie op zoek naar een opvolger. Eind augustus 2016 werd Dijkstra geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Sliedrecht. Hij bleef gedurende zijn periode in Sliedrecht in Hilversum wonen. Zijn goede voornemens maakte hij wel bekend. Dijkstra wilde zich gaan inleven in de Sliedrechtse samenleving, snel kennismaken met wat er leeft en de inwoners. Tot maart 2016 was hij wethouder in de gemeente De Ronde Venen, maar dat college kwam ten val. Voor zijn periode als wethouder trainde hij onder andere lokale fracties en politieke partijen in het plaatselijke openbaar bestuur op het gebied van visie, strategie en debatvaardigheden. Dijkstra heeft al enige jaren in Hilversum zijn eigen bedrijf Incontro Advies

2 gedachten over “Wethouder Dijkstra weg bij gemeente Sliedrecht

  1. “Wethouder Dijkstra weg bij gemeente Sliedrecht” Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie).
    Maakt Griendbewoners blij… Weg van de ‘snelweg door onze rustige mooie wijk. Per direct Almere veilig maken succes. Dijkstra woont in Hilversum. de vriendelijke groeten daar !
    En ja graag heel snel, een karakteristiek echte sympathieke Sliedrechter hiervoor in de plaats.

  2. Laten we nu een wethouder uit Sliedrecht nemen die de inwoners en hun gedachtengoed kent, niet iedere week 650 km hoeft te rijden om naar zijn werkplek te komen en dus een stuk duurzamer is dan deze….

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld