Den Braanker vertrekt als wethouder

SLIEDRECHT – Wethouder Theo den Braanker SGP-ChristenUnie) heeft dinsdagavond 29 maart 2016 zijn ontslag ingediend. Hij was 2 jaar wethouder en 16 jaar raadslid. Na de korte uitleg vertrok Den Braanker. Hij kreeg een applaus.

Theo den Braanker heeft dinsdagavond ontslag genomen als wethouder (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Den Braanker heeft het werk bij de gemeente Sliedrecht niet gebracht wat hij daarvan had verwacht. Ook is het soms slecht te combineren met andere werkzaamheden. Hij had moeite met het stoppen als wethouder, maar zag geen andere keuze dan daartoe te besluiten. Den Braanker (o.a. Milieu en Duurzaamheid) stopt een cruciaal moment, want op milieugebied spelen verschillende zaken die actueel zijn. De inmiddels opgestapte wethouder was ook o.a. portefeuillehouder Verkeer en Onderwijs. Het moment van vertrek is opvallend. Den Braanker was parttime wethouder en is ambtenaar bij de gemeente Gorinchem.

3 gedachten over “Den Braanker vertrekt als wethouder”

  1. Dorpspolitiek in Sliedrecht: Het blijft boeiend.
    Wordt het nu: “Deining in Zwinderen?” (Met een knipoog naar de journalist van Elsevier, wijlen Piet Bakker, die over de fictieve gebeurtenissen in dat overigens niet fictieve dorp prachtige verhalen schreef in de jaren ’60 vorige eeuw.)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld