Veel vragen bij politieke partijen over PFOA-zaak

SLIEDRECHT – Het aantal vragen over de PFOA-kwestie rond DuPont blijft aanhoudend hoog. Ook dinsdagavond 29 maart 2016 tijdens de gemeenteraadsvergadering van Sliedrecht.

Het chemiebedrijf DuPont (tegenwoordig Chemours Nederland) heeft al tot veel onrust geleid in de regio na bekendmaking over emissie van PFOA met en zonder vergunning. (Foto Hans van der Aa)

CDA-fractievoorzitter Ton Spek wilde weten hoe het zit met een informatieavond (inloopavond) in Sliedrecht. Het CDA zou – net als de PvdA en PRO Sliedrecht – zo’n avond graag binnen de eigen gemeente zien. “Waarom heeft u zich niet hard gemaakt voor een informatieavond in Sliedrecht”, sprak Peter de Borst (PRO Sliedrecht). 

Steekproef
Fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA) wilde ook meer weten over de steekproef. Wie kan en mag daar straks aan deelnemen? Hoe gaat u die uitvoeren? En wie neemt de portefeuille Milieu over van de nu vertrokken wethouder Theo den Braanker (SGP-ChristenUnie)? Soortgelijke vragen stelde De Borst.

Portefeuille
Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) kondigde aan dat wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) voorlopig de portefeuille Milieu voor haar rekening. “Ik kan nu niet alle antwoorden geven”, lichtte Visser toe. Op dinsdag 12 april zal er een beeldvormende raadsvergadering komen over de PFOA-zaak in Sliedrecht. Dat maakte Visser wel bekend. Woensdag (morgen) krijgen bewoners en bedrijven in een deel van Sliedrecht een brief (gebied in blauwe zone RIVM-rapport). Veel vragen blijven nog onbeantwoord. Onbekend is of er nu wel of geen informatieavond in Sliedrecht komen. Voor woensdagmiddag 14.00 uur heeft Visser antwoorden moeten geven. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld