College met Dijkstra als wethouder viel in maart

SLIEDRECHT – Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie) uit Hilversum zat tot maart dit jaar in het college van de gemeente De Ronde Venen. Donderdag 23 juni 2016 werd hij gepresenteerd als de aankomende wethouder in Sliedrecht. In De Ronde Venen maakte Dijkstra sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 deel van uit van het college, dat eind maart viel. 

Aldrik Dijkstra is al ruim zeventien jaar politiek actief. Ook staat hij in zijn vrije tijd midden in de samenleving. (Foto SGP-ChristenUnie)

Aanleiding was een motie van wantrouwen van het CDA, Ronde Venen Belang (RVB) gesteund door de VVD. Er was onvoldoende vertrouwen binnen de bestuurlijke samenwerking bleek uit een onderzoek van de rekenkamercommissie. Dijkstra moest als wethouder aftreden. CDA, RvB en VVD vormden later een nieuw college. De SGP-ChristenUnie bleef daar buiten. 

Loopbaan
Voor zijn periode als wethouder trainde hij onder andere lokale fracties en politieke partijen in het plaatselijke openbaar bestuur op het gebied van visie, strategie en debatvaardigheden. Dijkstra heeft al enige jaren in Hilversum zijn eigen bedrijf Incontro Advies. Hij maakte verder onder andere deel uit van het trainersteam van Pro Demos. Ook werkte Dijkstra als griffier van 2006 tot 2013 als griffier bij de gemeente Bunschoten. Bovendien was hij 8 jaar fractievoorzitter van de ChristenUnie in Hilversum, waar hij in 1999 als fractie-assistent begon. “Ik heb daardoor geleerd te werken in een complexe bestuurlijke werkomgeving waar belangen doorgaans conflicteren. De ervaring brengt ook met zich mee dat ik goed in staat ben om “meerdere ballen in de lucht te houden”, schrijft Dijkstra op zijn LinkedIn-pagina. Hij noemt zich een verbinder, pionier, initiator en vindt zich toegankelijk. Dijkstra studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Op zijn Twitteraccount noemt hij zich: Politicoloog, Bestuurskundige, Pionier.

Actief
Aldrik Dijkstra is verder in zijn vrije tijd actief als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Eemlandhoeve. Deze organisatie stelt zich tot doel om de stad en het platteland weer met elkaar te verbinden. De stichting heeft als doel om mensen financieel te laten participeren in boerderij De Eemlandhoeve. Deze participaties ontstaan door crowdfunding. In Hilversum richtte hij begin 2006 het Armoedeplatform op. Dat brengt de armoedeproblematiek onder de aandacht en zet het onderwerp op de politieke agenda. Het armoedeplatform verbind hulpverleners, bewoners, instellingen, kerken en de lokale overheid met elkaar om de slagkracht in de bestrijding van armoede te vergroten. Verder is Dijkstra actief op kerkelijk terrein.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld