VVD

Deze pagina wordt ingevuld door de VVD in Sliedrecht. De redactie van Sliedrecht24 heeft deze pagina omniet beschikbaar gesteld aan de politieke partij in verband met de gemeenteraadsverkiezingen woensdag 21 maart 2018. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid. Affiches, (reclame)banners) en flyers worden niet op deze pagina geplaatst, omdat die onder reclame vallen.

Redactie Sliedrecht24


Maandag 19 februari 2018
‘Denk in mogelijkheden, kies voor doen’

Maandagavond 19 februari 2018 werd het verkiezingsprogramma door lijsttrekker Roelant Bijderwieden (VVD) voor het raadhuis aangeboden aan VVD Sliedrecht-secretaris Remco van den Ven (links) en VVD Sliedrecht-voorzitter Gerrit van Dijk (rechts). (Foto VVD Sliedrecht)

Tien uitgangspunten:

  1. De VVD Sliedrecht is een liberale partij, allereerst gericht op Sliedrecht, die in een veelzijdige en dynamische samenleving staat voor vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van alle mensen. Het doet er niet toe wie of wat u bent, zolang u maar rekening houdt met anderen.
  2. De VVD staat voor een positieve levenshouding, waarbij keuzevrijheid, eigen verantwoordelijkheid en respect centraal staan. De VVD denkt in oplossingen, niet in problemen.
  3. De VVD streeft een financieel solide beleid na. VVD Sliedrecht draagt hieraan bij door kritisch te zijn op uitgaven van de (lokale) overheden. Eerst in eigen vlees snijden voordat we de burgers van Sliedrecht lastigvallen. De VVD staat voor lage gemeentelijke lasten. Geen onnodige verhogingen voor de burger dus.
  4. Ieder mens is uniek en moet zich kunnen ontplooien. De VVD wil er zijn voor een ieder die iets van zijn of haar leven wil maken. De VVD gaat uit van de eigen kracht van mensen. Als mensen echt een steuntje nodig hebben, kunnen ze op de VVD rekenen.
  5. De VVD staat voor recht op onderwijs van hoge kwaliteit in elke levensfase in Sliedrecht, daarom vinden we dat middelbaar onderwijs in de gemeente hoort.
  6. De VVD Sliedrecht staat voor een gezonde lokale en regionale economie. Iedereen die daartoe in staat is voorziet in het eigen levensonderhoud.
  7. De VVD staat voor een gemeente die wordt gekenmerkt door openheid. Inwoners worden goed geïnformeerd en worden betrokken. De VVD Sliedrecht zegt waar het op staat.
  8. De VVD staat voor een sterke, efficiënte overheid, die zichtbaar en aanspreekbaar is. Een overheid zonder bureaucreatie en mét zo min mogelijk maar wel heldere regels. Regels die u afremmen in uw ontwikkeling, schaffen we zoveel mogelijk af. 
  9. De VVD staat voor een veilige leef- en werkomgeving. Cameratoezicht rond onder andere de Kerkbuurt, Nijverwaard en Winklerplein juichen wij toe.
  10. De VVD Sliedrecht heeft oog voor een goed sportklimaat in de regio. Sporten zorgt ervoor dat jong en oud gezamenlijk één doel nastreven: het beste uit jezelf halen!  

Hier staat het volledige programma.


Woensdag 17 januari 2018
VVD Sliedrecht komt met kieslijst

SLIEDRECHT – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van VVD Sliedrecht is de kieslijst gepresenteerd aan de leden. De lijst bestaat uit een aantal bekende, maar ook nieuwe namen.

De lijsttrekker voor de verkiezingen op 21 maart is huidig raadslid, Roelant Bijderwieden. Op plaats 2 staat huidig burgerraadslid Sjors van Wijngaarden. Len van Rekom is wederom wethouderskandidaat en staat op plaats 3 op de kieslijst. De kandidaten 4 t/m 10 zijn Thea de Ruiter-Van den Dool, Miranda Persoon, Rick van Kooten, Matty Danser, Bas Kurvers, Remco van de Ven en Alexander Kieft. (Foto VVD Sliedrecht)

De lijsttrekker voor de verkiezingen op 21 maart is huidig raadslid, Roelant Bijderwieden. Op plaats 2 staat huidig burgerraadslid Sjors van Wijngaarden. Len van Rekom is wederom wethouderskandidaat en staat op plaats 3 op de kieslijst. De kandidaten 4 t/m 10 zijn Thea de Ruiter-Van den Dool, Miranda Persoon, Rick van Kooten, Matty Danser, Bas Kurvers, Remco van de Ven en Alexander Kieft. (Foto VVD Sliedrecht)

De kandidaten kunnen niet wachten om voor Sliedrecht aan de slag te gaan. Het verkiezingsprogramma, waar op dit moment de laatste hand aan wordt gelegd, wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. De complete kieslijst staat op de website van VVD Sliedrecht. Meer ook op de verkiezingspagina van VVD Sliedrecht op Sliedrecht24.

Kandidaten VVD Sliedrecht, gemeenteraad periode 2018 – 2022
1 m Roelant Bijderwieden
2 m Sjors van Wijngaarden
3 m Len van Rekom (kandidaat wethouder)
4 v Thea de Ruiter-Van den Dool
5 v Miranda Persoon
6 m Rick van Kooten
7 v Matty Danser
8 m Bas Kurvers
9 m Remco van de Ven
10 m Alexander Kieft
11 m Gerrit van Dijk
12 v Karin Verschoor
13 m Herman Colenbrander
14 v Joke van Bakel-Middelweerd
15 v Yvette van Moorsel
16 m Michel van de Ven
17 v Rini van der Pol
18 m Dave van Rekom
19 m Bernard van Houwelingen
20 m Adriaan Pot


Maandag 6 november 2017
Bijderwieden lijsttrekker VVD bij gemeenteraadsverkiezingen

De VVD in Sliedrecht maakt bekend dat ver gevorderd is met de samenstelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Eind oktober is in een algemene ledenvergadering vast gesteld dat Roelant Bijderwieden (foto gemeente Sliedrecht) lijsttrekker zal zijn. De nummer twee op de lijst is Sjors van Wijngaarden.

VVD-lijsttrekker Roelant Bijderwieden (foto gemeente Sliedrecht) 

Wethouder Len van Rekom staat op nummer drie en is kandidaat voor de functie van wethouder voor de periode 2018-2022.

De kandidaten vier tot en met 11 zijn inmiddels bekend. De kandidaten voor de posities op nummer twaalf tot en met eenentwintig volgen binnenkort. De fractievoorzitter van nu, Alexander Kieft, heeft op zijn verzoek en met instemming van de VVD leden gekozen voor nummer tien op de lijst. Dit is het gevolg van toename van werk en een voortzetting van zijn studie. Voor of op 1 december 2017 zal de volledige lijst met VVD kandidaten voor gemeenteraad van Sliedrecht nader bekend gemaakt worden.