Tablis Wonen: ‘Stichting Waardeburgh gaat gebruik van lopers beëindigen’

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Er komt een einde aan het gebruik van lopers door Stichting Waardeburgh. Die levert op korte termijn de lopers die ze jaren in bruikleen hadden van Tablis Wonen in. Dat maakt woningcorporatie Tablis Wonen vrijdag 8 november 2019 bekend in een brief aan de bewoners. Over de lopers waarmee mensen van Waardeburgh onverwacht bij mensen in een woning stonden, was de afgelopen weken veel te doen.

Het Rondeel aan de Zuiderzeestraat. Tablis Wonen heeft bewoners een brief gestuurd over de huidige situatie. In het schrijven staat hoe Tablis Wonen en Waardeburgh het gebruik van lopers gaan beëindigen. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Tablis Wonen maakte donderdag 7 november 2019 bekend, dat er naar ‘andere oplossingen’ wordt gezocht en wordt overlegd. Ook gaf de woningcorporatie toe dat de lopers aan Waardeburgh in bruikleen waren gegeven. Eind oktober 2019 kaartte een bewoonster de kwestie aan bij de redactie van Sliedrecht24, maar in eerste instantie wilden noch Waardeburgh, noch Tablis Wonen ingaan op vragen. 

Niet meer mogelijk
“Het inleveren van de lopers kan niet direct. Eerst moet er een alternatief zijn voor iedere bewoner die zorgalarmering afneemt of niet zelfstandig de deur kan openen voor de zorgmedewerker. Want zodra de lopers ingeleverd zijn, is het niet meer mogelijk dat een zorgaanbieder de woning binnen kan”, zegt manager Wonen Joyce Lelivelt van woningcorporatie Tablis Wonen, “Het reageren op een alarmoproep of het leveren van zorg bij bewoners is dan niet meer mogelijk. Waardeburgh en Tablis Wonen zoeken daarom zorgvuldig naar een passende oplossing. In deze brief leest u over de huidige situatie en hoe Tablis Wonen en Waardeburgh het gebruik van lopers gaan beëindigen” Lelivelt schrijft aan de bewoners dat ze vrijdag 6 december 2019 meer informatie kunnen geven over ieders specifieke situatie.

Zoeken naar oplossing
Waardeburgh levert op dit moment zorg(alarmering) in een wooncomplex. Lelivelt in de brief aan de bewoners: “Dit betekent dat Waardeburgh bij een alarmmelding van haar cliënt toegang tot de woning nodig heeft om zorg te verlenen. Om de woning binnen te kunnen bij zo’n melding, gebruikt Waardeburgh een loper. Een huurder informeerde ons dat de loper helaas onjuist is gebruikt. De melding die we ontvingen over het onjuist gebruiken van de loper nemen wij zeer serieus. Waardeburgh en Tablis Wonen vinden veiligheid erg belangrijk. De bedoeling van het gebruik van een loper is om alleen een woning binnen te gaan bij een alarmmelding of bij een zorgmoment wanneer dit specifiek is afgesproken. Tablis Wonen en Waardeburgh zoeken samen naar de meest passende oplossing om de continuïteit van zorg(alarmering) te kunnen blijven borgen.”

Nieuw slot
Tablis is bereid nieuwe sloten op voordeuren te zetten, als een bewoner daaraan behoefte heeft. Dat staat in de brief. “Als u ondanks onze zorgvuldige aanpak toch een gevoel van onveiligheid ervaart, dan kunt u een nieuw slot op uw voordeur laten plaatsen. Heeft u daar interesse in? Dan kunt u dat doorgeven aan Tablis Wonen. Onze medewerkers beantwoorden uw vragen graag. Voor zorggerelateerde vragen kunt u contact opnemen met Waardeburgh. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Tablis Wonen”, schrijf Lelivelt in de brief.

1 gedachte over “Tablis Wonen: ‘Stichting Waardeburgh gaat gebruik van lopers beëindigen’”

  1. Mooi! We zijn er in de Tuinfluiter blij mee. Uiteindelijk zal het voor iedereen beter zijn. Ook voor de zorg van stichting Waardeburgh zal het veiliger zijn.
    Het ging al jaren zo en er kwamen steeds meldingen dat de zorg onverwachts binnen stond. Er veranderde helaas steeds niks bij Tablis Wonen.
    Het is toch de weg om het te melden bij de verhuurder.
    We zijn Sliedrecht 24 ontzettend dankbaar met berichtgeving.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld