Slydregt.NU wil duidelijkheid van college over stort- en pinautomaten

SLIEDRECHT – De lokale politieke partij Slydregt.NU gaat dinsdagavond 12 oktober 2021 bij de start van de oordeelsvormende raadsvergadering mondelinge vragen stellen aan het College van B & W over de stort- en pinautomaten in het dorp. Aanleiding is een artikel op online krant Sliedrecht24 ‘Sliedrechters bezorgd over aantal geldautomaten na vertrek Rabobank‘ van zaterdag 9 oktober 2021. Daaruit bleek een grote bezorgdheid bij ondernemers. De reacties van lezers onder het artikel spraken boekdelen. 

Fractievoorzitter Mark Jongeneel wil weten of het college de bezorgdheid van Slydregt.NU deelt en of het college bekend is met de zorgen van Sliedrechtse bedrijven over het aantal stortautomaten na vertrek het vertrek per 1 november 2021 van de Rabobankvestiging. (Foto gemeente Sliedrecht)

“Op het Burgemeester Winklerplein zijn de twee ABN AMRO geldautomaten vervangen door een automaat van Geldmaat. Daar is nog één automaat van in werking, deze automaat is trouwens al een week buitengebruik vanwege een defect. Waarom is dit niet goed geregeld?”, vraagt fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) zich af.

Reeks vragen
Jongeneel heeft nog meer vragen. “Komt er buiten de Albert Heijn nog een tweede geldautomaat terug? Waar komt de muntrollenautomaat voor onze ondernemers? Waarom wordt er over deze veranderingen niet kordaat gecommuniceerd?”, aldus Jongeneel. Zowel de Rabobank als de beheerder van de geldautomaten straks Geldmaat laten daarin ook steken vallen in de communicatie. Jongeneel vraagt het college verder: “Bent u niet met Slydregt.NU van mening dat door deze veranderingen het voorzieningenniveau in Sliedrecht achteruit gaat?” Hij wil verder van het college horen welke acties het gaat ondernemen om het tij te keren, zodat iedere Sliedrechter
geld kan pinnen of storten in een geldautomaat op een plaats die altijd bereikbaar is.

7 gedachten over “Slydregt.NU wil duidelijkheid van college over stort- en pinautomaten”

 1. @ Heb Wink, goed verhaal, 1 detail wat ik hier graag nog aan toe wil voegen..namelijk.
  Dat de Rabobank Sliedrecht, met name de laatste jaren, flinke investeringen heeft gedaan op haar locatie. Investeringen die klanten hebben gefinancierd. Deze klanten moeten het nu maar uitzoeken, alles online regelen en niet bij hun geld kunnen.
  Idd een grote SCHANDE!

 2. Rabobank is al dicht.
  Muntrollen nu halen in Gorinchem. Is al zo lang bekend dat de Rabobank sluit.
  Geld storten bij Primera midden in de winkel (als hij het doet ) niet zo prettig dat iedereen kan zien wat je doet.
  Kom op gemeente of wie hier over gaat. AKTIE NU !!!

 3. Leo v/d Tak.
  Leg eens in Jip en Janneke tal uit wat je bedoeld !
  Het is toch van de gekke dat je niet meer over je eigen geld kan beschikken, en dat ze je zo gaan verplichten te pinnen. Mijn vrouw neemt iedere week gewoon huishoud geld op, en betaal contant. Maar wij zijn van de oude garde, en komen niet zoals de jeugd door middel van maar pinnen in de financiële problemen. Waar moeten de kleine kinderen hun spaarpotje legen? We leven momenteel in een maatschappij waar je van alles wordt opgedrongen, en als gewoon normaal mens niets meer te vertellen heeft. Zelfs niet over je eigen geld. Je kan er niet aankomen, want de pinautomaat is of leeg, of kapot. Een normale vraag van een oudere aan de bank! Dat kan. Maak maar een afspraak dan kom er iemand bij u langs. Het is toch te gek voor woorden. En dan gaat de politiek er zich ook nog eens mee bemoeien. NU AL??? Dat hadden ze een jaar geleden al moeten doen. Nu gaan ze ineens de mooie mijnheer uithangen, de stumpers. Een dorp met 2 pinautomaten. 1 Bij Albert Hein buiten. 1 Bij Primera binnen tot 18.00 uur. Dus na 18.00 uur is er maar 1 pinautomaat beschikbaar.
  Dan wordt je als klant bij de Rabobank ook nog oud vuil behandelt. Nog niet eens een bericht naar de klanten toe dat de bank per 1 oktober zijn pinautomaat buiten werking zet, en ook nog geen bericht dat de Rabobank per 1 november helemaal sluit. Ook geen bericht waar u dan met uw bank vragen (zaken) naar toe kan. GEWOON GROTE SCHANDE Directie Rabobank

 4. Helemaal eens met Margriet den Braber, veiligheid mag beslist niet vergeten worden.
  Ik hoop dat meerdere partijen in het politieke landschap van Sliedrecht het probleem pinautomaten/ banken zich realiseren.

 5. Ik ben van mening dat de bank weer terugkomt.
  Dan kunnen oudere mensen en mensen met een handicap ook veilig binnen pinnen en niet buiten.

 6. is het voor de particulier niet mogelijk om met de supermarkten afspraken te maken niet meer verplicht te stellen na een aankoop bij te pinnen of gratis gaan doen

Plaats een reactie

*=Verplicht veld