Sliedrechtse bedrijven bezorgd over aantal stortautomaten na vertrek Rabobank

SLIEDRECHT – De sluiting van het kantoor van Rabobank Merwestroom aan het Bonkelaarplein is met ingang van maandag 1 november 2021 een feit. Waar kan je terecht om geld te pinnen? Of waar kunnen bedrijven terecht om geld te storten. Er wordt niet over gecommuniceerd! Zelfs leden van de Rabobank horen niets. 

Bezorgdheid bij Sliedrechtse bedrijven waar zij contant geld kunnen storten. Ze klagen dat er niet over wordt gecommuniceerd. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Voor bedrijven, organisaties en instellingen die bankbiljetten willen storten of munten willen storten / opnemen is het helemaal een crime. Dat zeggen ondernemers.

Tekst gaat verder onder tweet.

De nieuwe Geldmaat, het is er nog maar één (komt er nog een tweede? – red.) aan het Burgemeester Winklerplein doet het ook nog altijd niet. Dat baart bedrijven zorgen, want waarom is het niet goed geregeld? Waarom wordt daar niet over gecommuniceerd? Bedrijven moeten uitwijken naar Gorinchem of Hardinxveld-Giessendam en kunnen daar maar op bepaalde tijden terecht.

Rabobank
Online krant Sliedrecht24 vroeg zaterdag 9 oktober 2021 de Rabobank om een reactie. “Op de website van Geldmaat zie je per gemeente en per wijk waar je terecht kunt om geld te pinnen en te storten. Ook zie je in de locatiewijzer waar nu geldautomaten beschikbaar zijn. Rabobank, ABN AMRO en ING werken samen aan een netwerk van geldautomaten. Zo blijft contant geld voor iedereen beschikbaar. De automaten van de drie banken krijgen allemaal hetzelfde uiterlijk en zijn van Geldmaat”, reageert Rianne Monshouwer, adviseur Marketing & Communicatie Rabobank, zonder specifiek in te gaan op de Sliedrechtse situatie. De bank zegt dat naar klanten per e-mail is gecommuniceerd. Geldmaat wijst naar een oude locatie op het Burgemeester Winklerplein. De bank laat weten dat de communicatie verder aan Geldmaat is naar ondernemers. 

11 gedachten over “Sliedrechtse bedrijven bezorgd over aantal stortautomaten na vertrek Rabobank”

 1. Wilde net geld storten sns / rabobank sta je bij de geldmaat waarvan er nog maar 2 zijn in de gemeente om te storten .
  Geen menu om te storten bel ik op om klacht door te geven word er doodleuk gezegd oh dan is de automaat vol .
  ????? (…) !!!! Dus tip voor de criminelen is da maat vol dan is het menu weg wat een enorme (…) zeg.
  Gemeente met 100.000 inwoners en 10,500 bedrijven twee stortings automaten we gaan Griekenland achterna automaten weg niemand bereikbaar dag geld foetsie . icesave 2.0 zeg maar.

 2. Bij Primera Sliedrecht en Hardinxveld staat een Geldmaat automaat. Voor opnemen en storten van briefgeld.

 3. De klant vriendelijkheid straalt ervan af.
  Alleen eigen belang telt.
  Contant is bij wet verplicht.
  Maar het * Kapitaal* maakt de dienst uit helaas.
  En de Regering zal het worst wezen

 4. Dank zij de drie kabinetten van Iemand uit Den Haag, loop ik met mijn pensioenbedrag steeds meer achter de feiten aan. Dus ik neem contant geld op voor een week levensonderhoud. Op is Op. Maar nu wordt ik verplicht de plastic kaart te gebruiken, weg overzicht. De RABO is met stille trom vertrokken en laat zijn klanten gewoon verrekken. Over de RABO gesproken de maandelijkse vergoeding die ze rekenen voor het stallen van mijn geld is ook aardig opgelopen. Wanneer komt er nu eindelijk eens opening van zaken en een automaat die je geld op verzoek uitkeert. Het is toch bij de konijnen af dat men gedwongen wordt met een plastickaart te leven, terwijl contant geld een wettig betaalmiddel is.

 5. Heb toevallig vorige week mijn muntgeld willen storten
  In Sliedrecht kan dit niet ik naar Papendrecht nee sorry moet u op het hoofd kantoor zijn in Dordrecht ik naar hoofd kantoor in Dordrecht toe nee dit kan alleen nog maar bij de gamma en of praxis ?
  Ok ik naar de gamma in Dordrecht (was er toch ) kom binnen staat er een automaat voor kontant muntgeld max 500 euro storten kosten en nu komt het 11 euro kosten en 8 procent voor het gestorte bedrag ik moest 1500 euro aan munt geld storten dus kwam terug met 1000 kontant en 51 euro kosten
  Zeg de man van de praxis tegen me als je voortaan rolletjes van 50 euro maak kan je ze ook hier inleveren ?????? Zie je me het doen 5 of 10 of 20 cent cent als 50 euro rolletje maken
  Ik bel naar de zakelijke ing lijn en probeer een klacht 8n te dienen zegt de man aan de andere kant van de telefoon letterlijk meneer dit is ons kontant geld ontmoedigings beleid
  Nou ben je klaar mee

 6. Heel de week al mee bezig om uit te vinden waar ik mijn muntrollen kan halen. Gorinchem is het dichtstbijzijnde, schande !!!!
  Waarom is dit niet geregeld is allang bekend dat de Rabobank gaat sluiten.
  Moet toch een muntrollenautomaat zijn voor onze ondernemers.
  Geldmaat aan de lijn gehad, krijg als antwoord dat hij er ooit wel komt.
  Beetje laks van degene die daar over gaat.

 7. Via de locatiewijzer op GELDMAAT kun je zien waar in Sliedrecht een automaat staat of hangt. Dat is nu op het Winklerplein 5 (Primera) en op nummer 24 (naast AH). Daar kunnen we dus terecht, naast de andere geldautomaten bij JUMBO of Boon. We zijn dus aardig teruggegaan in aantal automaten, en dat zal mogelijk nog verder doorgaan, helaas.

 8. las ergengs men wil online betalen via app bevorderen.Ik betaal graag contact dan weet wat nog heb te besteden.Ja zins 1 oktober is er geldmaat hoor uit meerdere plaatsen altijd buiten werking.

 9. Wilde woensdag even wat cash uit de automaat halen. Helaas RABO dicht per 1.10.2021. Fijn! Hop naar AH. niet in gebruik. Geweldig!! Kon door de markt nergens mijn auto kwijt dus bij primera kon ik ook vergeten.Ook heerlijk!! Snel naar Giessendam alwaar de automaat buiten gebruik. Dubbel feest!! Dan maar naar Boven Hardinxveld. En daar lukte het me uiteindelijk. Geweldige service van de Rabobank. Maar geen nood.. Ze hebben ons goed in de tang…. En het milieu vaart er wel bij!

 10. Idd, 1 groot drama!!

  Bedrijven krijgen de contanten via particulieren, dus ook voor de particulier voor geldopname, een regel rechte ramp.

  En kom niet aan met een verhaal met, “anno 2021 wie gebruikt er nu nog cash??”
  Cash geld blijft gewoon een wettig betaalmiddel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld