Slydregt.NU stelt college vragen over opslag FRD-houdend afval

SLIEDRECHT – De lokale politieke partij Slydregt.NU heeft maandagmiddag 11 februari 2019 vragen aan het College van B & W gesteld over de retourzending uit Italië van FRD-houdend afval naar chemiebedrijf Chemours, in Dordrecht, pal aan de overkant van de rivier, tegenover de Sliedrechtse wijk Baanhoek. 

Na faillissement van de Italiaanse afvalverwerker Miteni is chemiebedrijf Chemours verplicht om een partij van maximaal vijftien ton FRD-902 houdend afval in twaalf lntermediate Bulk Containers (lBC’s) afkomstig van Chemours terug te nemen. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Aanleiding is de brief van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland en de instemming met de komst door het College van B & W van de gemeente Sliedrecht. Sliedrecht24 maakte daar dit artikel over. Zondag protesteerde inwoner Kees van der Hel. Hij schreef een brief aan alle leden van de Tweede Kamer.

In strijd met?
Slydregt.Nu wil weten op 
welke gronden het college heeft gemeend zonder enig nader onderzoek positief te kunnen staan tegen opslag van GenX stof FRD-903. “Is het college zich bewust geweest van haar eigen verantwoordelijkheid als belanghebbende en zij in deze hoedanigheid de Sliedrechtse bevolking vertegenwoordigt? Is de opslag van het chemische afval niet in strijd met de aan Chemours afgegeven milieuvergunning? Is de opslag van het chemische afval niet in strijd met het vigerende bestemmingsplan?”, wil fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) weten.

Toekomst?
Ook wil Jongeneel van het college een antwoord op de vraag of de wettelijk voorgeschreven procedure is gevolgd alvorens over te gaan tot afgeven van de vergunning. Jongeneel: “Is het college op de hoogte dat een groot gedeelte van de bevolking geen enkele reden heeft om positief te staan tegen enige activiteit van Chemours en zij door haar positieve houding hiervan afwijkt?” Slydregt.NU vraagt ook aan het college of het nu kan aangeven of zij in de toekomst – wederom – positief zal staan ten opzicht van enige door Chemours aangevraagde vergunning zonder enig noodzakelijk nader onderzoek. 

1 gedachte over “Slydregt.NU stelt college vragen over opslag FRD-houdend afval”

  1. Vinden de andere partijen alles weer goed?
    College en raadsleden, Chemours gaat verder met produceren, dus het wordt alleen maar meer!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld