Selectie DWF weert zich kranig in Nationale Zwemcompetitie

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – In Rotterdam-Zuid stond zaterdag 9 februari 2019 het derde deel van de Nationale Zwemcompetitie op het programma voor de wedstrijdzwemmers van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit. Ondanks enkele geblesseerde en/of zieke zwemmers wisten de zwemmers van DWF zich kranig te weren tegen de sterke tegenstanders.

Verschillende PR’s zijn er zaterdag door DWF-zwemmers gezwommen. (Foto DWF)

In totaal werden er achttien persoonlijke records (PR) verbeterd en mochten er 12 medailles mee terug naar Sliedrecht genomen worden. Dit bleek echter niet voldoende om dichtbij de nummer 1 in de poule te blijven. DWF kijkt nu aan tegen een achterstand van 60 seconden met nog 1 wedstrijd te gaan in de 3e klasse regio west van de Nationale Zwemcompetitie.

Goed voor prijs
De meest opvallende prestaties kwamen van de jongens jeugd 2 en later Jelle van Tuijl en Luc Veul. Beide heren wisten op zowel de 50 meter vlinderslag als de 200 meter wisselslag en persoonlijke record te verbeteren. Daarnaast bleken deze tijden ook nog eens goed voor een 2e plaats (Jelle) en een 3e plaats (Luc) op de 50 meter vlinderslag. Ook Vera van Houwelingen bleek op dreef. Zij wist op de 50 meter rugcrawl en de 100 meter schoolslag haar persoonlijke record te verbeteren. Dit was goed voor 2 medailles (2e op de 50 meter rugcrawl en 3e op de 100 meter schoolslag).

Brons
De grootste persoonlijke records voor zwemmers van DWF werden gezwommen door Kim van Tuijl en Kim Hogendoorn. Beide dames wisten op de 200 meter wisselslag hun oude PR flink te verbeteren. Kim van Tuijl was ruim 26 seconden sneller dan haar oude PR en Kim Hogendoorn was ruim 17 seconden sneller. Laatstgenoemde wist ook nog brons te behalen.

Nieuwe PR’s
Er waren verder PR’s voor Lisa Nederveen (2x), Sanne Nederveen (1x), Thijs Militie (1x), Bob Hogendoorn (1x), Amy Ambachtsheer (1x), Silas van Bekkum (1x), Mara Kreukniet (1x), Joelle Paans (1x) en Sofie van Vliet (1x). Er waren medailles voor Lisa Nederveen (1e), Sanne Nederveen (2e), Evi Mijnster (1e), Chemene de Klein (3e), Thijs Militie (2x 1e) en Bob Hogendoorn (3e). De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is zaterdag 23 februari 2019. In Papendrecht nemen vier DWF-Masters (20+ zwemmers) deel aan een vriendschappelijke wedstrijd in de Zuiderlijke Cirkel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld