Sinterklaasintocht weer als vanouds met aankomst in gemeentehaven

SLIEDRECHT – Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 12 november 2022 aan in de gemeentehaven. Daar wordt het gezelschap van Pakjesboot 12 rond 09.15 uur ontvangen op de Schuttevaerkade (ook bekend als de Loswal) door burgemeester Jan de Vries (CDA). Het is de eerste keer dat De Vries de Sint ontvangt in Sliedrecht.

Stichting Sliedrecht en Cultuur en Stichting Evenementen Sliedrecht organiseren de Sinterklaasintocht en in de middag de Sinterklaasshows in sporthal De Stoep. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De Sinterklaasintocht is weer als vanouds al is de kleur van de Pieten aangepast (twee jaar geleden aangekondigd door toen wnd. burgemeester Dirk van der Borg – red.). Online krant Sliedrecht24 komt zaterdag 12 november 2022 met een fotopagina rond de aankomst van Sinterklaas en de Pieten. 

Tekst gaat verder onder foto.

De aankomst van Pakjesboot 12 in de gemeentehaven. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Officieel welkom
Vanaf 09.00 uur is praatjesmaakster Kelly aanwezig aan de Havenstraat, hopelijk samen met al veel kinderen en worden liedjes gezongen. Als Sinterklaas aan wal komt en wordt welkom geheten, zal de Goedheiligman met de Pieten en de burgemeester naar het Dr. Langeveldplein lopen. Tijdens de wandeling is er de mogelijkheid om Sinterklaas een handje of een mooie tekening te geven. Ondertussen delen de Pieten wat lekkers uit. Bij het raadhuis wordt Sinterklaas door burgemeester De Vries officieel welkom geheten in Sliedrecht.

Tekst gaat verder onder foto.

De Sinterklaasshow is altijd bijzonder en gezellig om naar te kijken. Dit jaar komen er weer twee shows. (Archieffoto Reinier Zwaga / Sliedrecht24)

Twee Sinterklaasshows
Na de ontvangst bij het Raadhuis gaat Sinterklaas samen met de Pieten richting Kerkbuurt. Via de winkelpromenade gaat het richting de P.C. Hooftlaan, waarna de gasten naar sporthal De Stoep gaan. In de sporthal worden zaterdagmiddag twee Sinterklaasshows gehouden, om 13.30 uur (deuren open om 13.00 uur) en om 15.30 uur (deuren open om 15.00 uur).

Gratis kaarten
Voor de Sinterklaasshows zijn er gratis kaarten verkrijgbaar. Deze kunnen zaterdag 5 november 2022 vanaf 13.00 uur worden gehaald bij een kraam, die staat ter hoogte van J. van Mourik & Zn. Schoenen en Lederwaren aan Kerkbuurt 45. In de kraam staan mensen van Stichting Evenementen Sliedrecht. Zij verstrekken de kaartjes. Per kind mag er maximaal één ouder / verzorger bij de show mee naar binnen.

7 gedachten over “Sinterklaasintocht weer als vanouds met aankomst in gemeentehaven”

 1. Als donkere vrouw snap ik heel die heisa niet. Zwarte piet is zwart omdat hij door de schoorstenen klimp en daar door helemaal zwart ziet van het doet. 41 jaar lang ben ik daar nog nooit mee geassocieerd. Het is een Nederlands kinderfeest laten we dit zo houden.

 2. Zwarte Piet mag niet meer. Daarvoor in de plaats is het ‘gezellige’ Halloweenfeest gekomen met bebloede gezichten en afgehakte ledematen. Leuk voor onze kinderen!?
  Wat is er nou een leuker kinderfeest? Geef mij de zwarte pieten maar! Al eeuwenoud een gezellig kinderfeest voor jong en oud. Wat een gezeur over een kleurtje. Waar gaan we met deze wereld naartoe?

 3. Richard, neem volgende keer ’s avonds lekker een borrel ipv een glaasje azijn. Laten we sinterklaas een gezellig feest houden, zonder ellenlange discussies over een kleurtje. Dus zelfs zwarte pieten zijn welkom. Anders krijgen we straks weer het probleem dat er tussen al die halfgekleurde pieten geen zwarten zitten, en da’s dan ook weer racistisch of weet ik wat allemaal… Ohwacht, nu zeur ik zelf ook mee. ‘k giet m’n glaasje zuur ook even leeg en schenk een koffie in. Fijne dag allen!

 4. Nou Richard, moet je daar nu een punt van maken? Ik hoop dat we over een tijdje zullen zeggen:” Dat we ons daar toen druk over maakten…..”

 5. Beste,
  Klik eens op ‘aangekondigd’ in de 3e alinea en lees de reactie van de heer v.d. Aa

 6. Daar verschillen de meningen over. Kijk niet alleen naar de foto, maar lees ook het artikel. Daar staat het in!
  Bovendien er staat bij ‘Archieffoto’, de laatste intocht van 2019, daarna kwamen de coronajaren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld