INGEZONDEN BRIEF: Wat is er aan de hand in Sliedrecht?

(Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Geen sociale huurwoningen in Sliedrecht!

In de gemeente Sliedrecht zijn er steeds minder betaalbare huurwoningen. Het beleid van het gemeentebestuur in Sliedrecht (SGP/CU CDA en VVD) zorgen er voor dat er geen sociale huurwoningen komen of verdwijnen in Sliedrecht.

Het is zelfs zichtbaar dat er kantoren in de huurwoningen zitten. Zie b.v. de vijfhoog flats Thorbecke laan of in de vrijesector onderaan de PC Hooftlaan een kantoor in sociale huur woningen. Er staan verschillende woningen leeg maar worden niet uitgegeven?

Sliedrechtenaren kunnen geen sociale huurwoning vinden en worden door het gemeente bestuur, de gemeenteraad verplicht elders te wonen.

Projectontwikkelaars krijgen geld van de gemeente om de grond bouwrijp te maken of de gemeenteraad keurt het goed dat er miljoenen gaat naar het bouwen van woningen boven de vier ton.

Nu bestaat het overgrote deel van het gemeentebestuur en de gemeenteraad uit christenen. In de Bijbel staat dat je moet zorgen voor de arme mensen (dus bouw sociale woningen en geen duren woningen) De christenen uit Sliedrecht doen niet wat in de Bijbel staat. “het woord van God”.

De karekietflat is afgebroken, de staatliedenbuurt woningen zijn afgebroken, er zijn er minder voor teruggekomen. Nu staan de flats van vier hoog op de nominatie om gesloopt te worden zodat er nog minder sociale woningen in Sliedrecht komen. Dit wordt gerealiseerd door mensen die zich christen noemen, straks bij de opname zal God zeggen tegen deze mensen maar ook wie zijn stem uitbrengt op de SGP/ChristenUnie, CDA. Ik ken u niet (God).

Dit alles staat in de Bijbel wat voor een echte christen de waarheid is, niets is anders uitlegbaar. De dominees van de Sliedrechts kerken zouden zich moeten schamen dat ze dit deel uit de Bijbel niet uitleggen aan de gemeente.

Dus SGP/ChristenUnie en CDA bouwen sociale huurwoningen en stop met rijken te financieren van onze belastinggeld.

Bezorgde burger uit Sliedrecht,
Marcel Meijwaard

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

12 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Wat is er aan de hand in Sliedrecht?”

 1. goed idee macel doen .en een echt goed beleid gaan voeren. sliedrechters eerst een huis.meer doen voor mensen die naar de voetselbank moeten .ze gooien wel met geld voor opvang asielzoekers.word hoog tijd dat er een nieuw bestuur komt ja .nieuwe bezems vegen schoon.

 2. Ik denk dat ik een juist onderwerp aansnijd, wel vindt ik het jammer dat sommige niet begrijpend lezen. Mijn gaat het om dat het christenen zijn die aan de knopen draaien, deze mensen weten vanuit de bijbel dat zij eerder de mensen met een laag inkomen moeten helpen i.p.v. mensen met een hoog inkomen. Of links wel sociale woning bouwt doet niet ter zaken, zij zitten niet aan de knopen. locatie en vergunningen worden niet afgegeven door kerken dit is aan het gemeentebestuur.
  Dan normen, in de bijbel wordt totaal niet gesproken over normen voor mensen die willen wonen in een betaalbare woning, de kantoren die nu in de sociale huur woningen zitten zijn echte kantoren niet voor opvang van de bewoners.
  Vanuit een christelijk standpunt, (deze mensen hebben de bijbel gelezen) zouden er meer sociale huurwoningen gebouwd worden.

 3. schandalig eigen inwoners geen huizen voor.en wel asielzoekers op vangen.Zal mij niet verbazen als die straks wel een woning krijgen toe gewezen, onze Burgemeester en Wethouders lijken op Hugo de jonge.CDA en de burgemeester ook CDA EN DE REST VVD CU D66 . mensen ga stemmen op een partij die voor onze belangen op komt.zoek een partij?welke het beste progamma heeft en het ook uitvoerd.

 4. Staan genoeg huur huizen leeg ik valkhof. Maar tablis maakt een zooitje. Zitten aantal mensen in een tijdelijke woning. Omdat in hun eigen woning iets is dat ze niet kunnen wonen als lekkage. Ook zijn er lege woning omdat constuctif alleen daar stroom vandaan tapt. Ik tel zo 15 lege woning in die 5 flats

 5. In dit licht is het natuurlijk geen verrassing dat Bas Kurvers, aan wiens beleid en… creatief citeren van onderzoeken steeds minder sociale en anderszins betaalbare woningen in Rotterdam beschikbaar bleven, nu is aangesteld als voorzitter van de Maatschappelijke Adviesgroep, in een procedure die toch op zijn minst vraagtekens oproept.

 6. Eigenlijk doet het gewauwel over christenen van Marcel afbreuk aan zijn werkelijke grief. Meer betaalbare woningen.

  Stel dat de 33% klopt dan doet Sluedrecht zijn best . Meerderheid in de raad is christen BTW 😉

  Maar nu meer woningen.
  Paar dilemma s, de meeste kan de raad overigens niets aan doen
  Dilemma 1
  Waar?

  2. pfas
  3. co2
  4 bouwmateriaal
  5 bouwkosten
  6.grondprijs

  Mvg Klaas

 7. Alex bakker,
  volgens mij kijk jij niet verder dan je neus lang is.
  Momenteel, als je een betaalbare woning wil in Sliedrecht kom je gelijk in aanmerking voor een woning met de maximale huurprijs.
  Dan moet je niet de pech hebben dat je net te veel verdient dan krijg je het deksel op je neus en mag je naar de vrije sector.
  De huren daar zijn abnormaal hoog en met bijkomende kosten voor energie etc. mag je lekker naar de voedselbank omdat je geen stuiver overhoud.
  De woningen die vrij komen zijn vaak bedoeld als wisselwoning of voor een asielzoeker.
  Er zijn dus veel te weinig betaalbare sociale huurwoningen binnen Sliedrecht voor de burgers.

 8. Sorry, maar nu moet ik het toch opnemen voor de gemeente Sliedrecht. Sliedrecht zit op ruim 33 procent sociale huurwoningen waar 30 procent de norm is. En de Christelijke partijen de oren wassen over geloof slaat echt nergens op. In het geval van sociale woningen doen ze het ten opzichte van vele andere gemeenten gewoon goed. Dus eerst zelf informeren voor u iets toetert. En de kantoren zijn in de meeste gevallen huiskamers waar bewoners elkaar ontmoeten en met vragen terecht kunnen. U roept iets wat totaal niet onderbouwd is. Voortaan eerst even informatie inwinnen zou mijn advies aan u zijn.

 9. Goed punt van de briefschrijver!
  Aan sociale, betaalbare huurwoningen is echt een nijpend tekort! Het zou mooi zijn als daar meer ruimte voor komt in onze gemeente. Ik hoop dan ook, maar heb dat niet helder, dat de christelijke partijen zich daarvoor sterk (blijven) maken.
  Tegelijk is de link naar de christelijke politiek een behoorlijke miskleun. Die link ligt er namelijk niet…..
  Elke christen zal, als het goed is, zeker oog hebben voor ‘de armen’ en behoeftigen in de samenleving.
  In Sliedrecht gebeurt er op dat gebied erg veel vanuit de kerken!
  De briefschrijver mag natuurlijk.ook gewoon eens een partijlid benaderen met deze vraag! Doen zou ik zeggen.

 10. Het signaal dat briefschrijver afgeeft over sociale woningbouw en het gebrek aan betaalbare woningen lijkt mij terecht. Waarom hier nu zo expliciet een verwijzing gemaakt moet worden naar de christelijke signatuur van het college is mij een raadsel en polariserend bovendien.
  Artikel 22 van de Grondwet maakt gelukkig geen onderscheid en legt de plicht voor huisvesting bij de overheid.
  Maar denkt briefschrijver nu werkelijk dat een college met PvdA en/Pro Sliedrecht wel in staat zouden zijn om tot meer sociale woningbouw te komen? Ook links woont in Sliedrecht gemiddeld in koopwoningen die door de “gewone man” niet te betalen zijn.

  Deze brief roept bij mij de vraag op of het schrijver nu gaat om de sociale woningbouw of dat hij niets moet hebben van christenen. Ik raad hem dan aan om hoofdstuk 1 van de Grondwet eens te lezen.

 11. Marcel….. richt een nieuwe partij op… doe mee met de gemeenteraad verkiezingen…. bv de SCW…
  Stop Christelijk Wanbeleid
  Hierbij je eerste lid!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld