INGEZONDEN BRIEF: Parkeerproblemen Groenenweer en Leenweer

(Foto’s Ger Kloeg)

Bestuur Gemeente Sliedrecht,

Op de woonerven Groenenweer/Leenweer in Sliedrecht wordt fout parkeren zonder hinder gedoogd. Er mag bij gebrek aan parkeerplaatsen worden geparkeerd buiten de officiële parkeerplaatsen, betere oplossingen heeft de Gemeente Sliedrecht niet voor het door hen bij de nieuwbouw in 1979 gecreëerde probleem, nl. meer woningen op minder mtr2., zonder daaraan consequenties te verbinden.

Door mutaties in de wijk en onbekendheid met de gedoogregels van nieuwe bewoners en hun bezoek, alsmede leveranciers/aannemers, neemt de laatste jaren de overlast dusdanige vormen aan dat regelmatig doorgang wordt belemmerd met wezenlijk gevaar voor brandweer en hulpdiensten en gemeentelijke diensten en bewoners

De leefbaarheid is in gevaar en de irritatie door dubbel parkeren, voor ingangen en garages, almede raampartijen, nog erger brandputten en andere capriolen, zoals o.a. rijden met hoge snelheden met ernstig gevaar voor kinderen en ouderen, nota bene op het woonerf. Kortom dit vraagt op korte termijn om handhaving, maar handhaving en het inschakelen van BOA’s is in de Gemeente Sliedrecht niet zo eenvoudig en als op het internet al lukt om ze in te schakelen dan is er weer een ander probleem, nl. we doen niets, want we mogen niet handhaven.

Tekst gaat verder onder foto.

Natuurlijk zou het beter zijn als de Gemeente Sliedrecht zijn verantwoording neemt en de destijds gemaakte fout hersteld, want er is genoeg ruimte hiervoor in wijk. Maar kennelijk zijn prestige objecten belangrijker dan de dagelijkse problemen van burgers.

Ik schijf dit ingezonden stuk in de hoop dat het geplaatst wordt en het op deze wijze ook ook onze bestuurders en ambtenaren bereikt, want voor de waardeloze site van de Gemeente Sliedrecht moet je minimaal academisch gevormd zijn en is bovendien verschrikkelijk voor ouderen en mensen zonder internet.

Ger Kloeg
Groenenweer

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Parkeerproblemen Groenenweer en Leenweer”

  1. In de Piet rijsdijkstraat is het ook eetn probleem
    Er komen mensen van de merwedestraat en het drijberplein hun auto bij ons parkeren. En er zijn gezinnen die 2 of 3 auto’s hebben

  2. Wat u beschrijft is zó herkenbaar, want ook in woonwijk de Grienden bestaan er straten waar al jarenlang precies dezelfde problemen zijn.
    Ook daar is vanaf de bouw met veel te weinig parkeerplaatsen rekening gehouden en sindsdien is er ook nooit iets door de gemeente gedaan om het probleem op te lossen. Wel werden er net zo makkelijk weer parkeerplaatsen opgeheven omdat daar zonodig vuilcontainers geplaatst moesten worden, terwijl er plekken zijn met zeer brede trottoirs waar deze ook geplaatst hadden kunnen worden dan had dat niet ten koste van het parkeren gegaan. En groen in de wijk is prima, maar ook dat laat zeer te wensen over, er is destijds niet goed nagedacht over de beplanting daarvan want deze geven op sommige plaatsen maandenlang overlast. Er zijn plantsoenen die er zo slecht aan toe zijn dat we als bewoners al jarenlang wensen maak er aub parkeerplaatsen van! Herinrichten zou na ca 25 à 30 jaar zéér wenselijk zijn! Er zijn straten die heel erg geholpen zullen zijn door er eenrichting verkeer van te maken, want dan kunnen er aan beide zijden schuine parkeervakken gemaakt worden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld